Armata Romana Intervine in Zonele Afectate de Ninsori Abundente

Armata Romana Anuntul Oficial privind Soldatii Romani din Cadrul NATO

Armata Romana intervine in zonele afectate de ninsorile abundente pentru a ajuta populatia si serviciile de urgenta sa faca fata numarului mare de oameni care au nevoie de ajutor, iar dupa cum puteti vedea si mai jos, implicarea se face la fel de puternic precum in anii trecuti.

Militarii intervin în sprijinul populației afectate de ninsorile abundente din zona Moldovei.

În cursul nopții trecute, 33 de copii și 5 cadre didactice care au rămas înzăpeziți cu autocarul în Gherăești, jud. Neamț, la aproximativ 15 kilometri de municipiul Roman au fost preluaţi printr-o acțiune comună a detașamentelor de intervenție ale Centrului 83 Mentenanță, Batalionului 43 Transport – ambele din Roman și Regimentului 52 Artilerie Bârlad, în cooperare cu forțele MAI.

Detașamentele de militari din cadrul Bazei 3 Logistică Zargidava și Batalionului 335 Artilerie-Botoșani acționează, începând de azi noapte, cu echipe alcătuite din câte 10 militari, un camion și mijloace tehnice pentru sprijinul autovehiculelor derapate sau blocate pe drumurile înzăpezite, în zona Botoșani-Suceava.

Forțele de intervenție ale MApN rămân pregătite să intervină prompt, la solicitarea autorităților locale, în sprijinul populației afectate, până la trecerea valului de vreme rea.