Armata Romana a Derulat Exercitii Militare cu Soldatii Armatei Moldovei

Armata Romana Derulat Exercitii Militare Soldatii Armatei Moldovei

Armata Romana a anuntat in mod oficial faptul ca in cursul zilelor trecute a derulat exercitii militare la Smardan impreuna cu soldatii Armatei Republicii Moldova, fiind vorba despre trageri de lupta in cadrul exercitiului Scutul de Foc.

Armata Romana deruleaza in mod constant exercitii militare multinationale cu soldatii armatelor din cadrul NATO, cele desfasurate impreuna cu soldatii Armatei din Republica Moldova nefind atat de dese, insa e foarte posibil ca acest lucru sa se schimbe in curand.

Salve de foc în poligonul Smârdan!

Chiar dacă vremea a fost un inamic dur, tragerile de luptă au continuat pentru participanții la cea mai recentă ediție a exercițiului Scutul de Foc: artileriștii de la Batalionul 335 „Alexandru cel Bun”, structură a Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, alături de structuri de artilerie din Forțele Terestre Române și de artilerie terestră din cadrul Brigăzii 2 Infanterie Motorizată a Armatei Naționale a Republicii Moldova.

O particularitate a exercițiului din acest an este participarea unei structuri din cadrul Batalionului de Artilerie al Brigăzii 2 Infanterie Motorizată.

Un aspect inedit este faptul că foști studenți ai Academiei Militare din Chișinău, care au mai participat la acest tip de instruire în comun, au revenit în acest an în calitate de comandanți de plutoane, asigurând continuitatea activității.

„Scutul de Foc” este un exercițiu de instruire în comun pentru subunitățile de artilerie terestră, organizat de România și Republica Moldova anual, începând cu anul 2015, având ca obiective realizarea interoperabilității, îmbunătățirea procesului de coordonare a operațiilor în cadru multinational și antrenarea cu folosirea tacticilor și procedurilor comune.