Ministrul Apararii are un IMPORTANT Anunt despre Armata Romana, ce Spune Ministrul PSD

Ministrul Apararii IMPORTANT Anunt Armata Romana Spune Ministrul PSD

Ministrul Apararii a facut un important anunt oficial cu privire la Armata Romana, ministrul PSD vorbind despre actiunile recente la care a luat parte, iar asta pentru ca au fost sarbatoriti cei 140 de ani trecuti de la infiintarea Brigazii 282 Blindata “Unirea Principatelor”, iar el a fost prezent pentru ceremonii.

Ministrul Apararii a fost prezent impreuna cu Seful Statului Major al Apararii, ambii participand impreuna cu soldatii Armatei Romane la o celebrare extrem de importanta pentru armata tarii noastre, si asta e perfect normal in contextul situatiei globale de securitate cu care se confrunta acum Romania.

“Am vizitat, la Focșani, expoziția de tehnică și echipament militar din dotarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”. Această importantă brigadă din structura de forțe a Armatei Române continuă tradiţiile militare ale Diviziei 6 Infanterie înființată la 1 aprilie 1883 cu garnizoana de reședință la Focșani. De-a lungul existenţei sale, Divizia 6 Infanterie a participat la trei conflagrații (Războiul Balcanic, Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial) de care a depins însăşi existenţa României.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, vor participa la Focșani, în zilele de 9 și 10 aprilie, la manifestările dedicate împlinirii a 140 de ani de la înfiițarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”. Duminică, 9 aprilie, oficialii MApN vor vizita, pe bulevardul Unirii, expoziția de tehnică și echipament militar din dotarea importantei brigăzi din structura de forțe a Armatei României.

Luni, 10 aprilie, începând cu ora 10.00, ministrul Tîlvăr și generalul Petrescu vor asista la ceremonia organizată la sediul brigăzii, eveniment în cadrul căruia se vor acorda distincții unor militari ai marii unități și vor fi dezvelite o placă aniversară și un monument comemorativ.

În aceeași zi, începând cu ora 13.00, în Piața Unirii, ministrul apărării naționale și șeful Apărării vor participa la ceremonia de decorare a Drapelului de Luptă al Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” și la defilarea detașamentelor de militari din garnizoana Focșani. Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” este continuatoarea tradiţiilor militare ale Diviziei 6 Infanterie înființată la 1 aprilie 1883 cu garnizoana de reședință la Focșani.

De-a lungul existenţei sale, Divizia 6 Infanterie a participat la trei conflagrații (Războiul Balcanic, Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial) de care a depins însăşi existenţa României. De asemenea, în perioada modernă, structuri din cadrul brigăzii au participat la numeroase misiuni în teatrele de operaţii din Balcani, Irak şi Afganistan.”