Austria ATACATA Dur din Cauza PROBLEMELOR Majore ale Romaniei dupa Blocarea Intrarii in Schengen

Austria ATACATA Dur Cauza PROBLEMELOR Majore Romaniei Blocarea Intrarii Schengen

Austria este criticata foarte dur din cauza problemelor majore generate de catre blocarea aderarii Romaniei la Schengen, cancelarul Karl Nehammer hotarand sa condamne tara noastra la imposibilitatea de a-si dezvolta economia prin masura aplicarii unui veto pentru cererea de aderare depusa de catre tara noastra.

Austria a generat transportatorilor din Romania probleme majore prin refuzul de a permite intrarea in Schengen, transporturile facandu-se intr-o perioada de timp cu o treime mai multa decat daca am fi fost in spatiul fara controale la frontiere, transportatorii estimand ca anii in care am ramas exclusi au generat pierderi de 2.41 miliarde de euro.

Austria vorbeste foarte mult despre migratia ilegala, si pune Romania pe picior de egalitate cu Bulgaria cand vine vorba despre traficul de persoane, desi in realitate prin tara noastra trec mai putini migranti decat pe la vecinii din sud, insa blocarea aderarii la Schengen ramane dorinta lui Karl Nehammer, si Romania pierde tot mai mult.

“Faptul că am rămas în afara Schengen ne menţine o penalitate de 25-30% din timp pierdut. Cu cât eşti mai aproape de frontiera de vest şi treci în Ungaria şi aştepţi o zi, cu atât procentul, timpul pe care îl petreci la trecerea frontierei, din timpul total de operare curs, este mai mare. Noi am estimat nişte costuri totale de 2,41 miliarde de euro pierderi pentru că România nu a intrat în Schengen

Am făcut un studiu recent acum două săptămâni şi vă spun că 40% din firme nu pot să-şi întoarcă camioanele acasă, iar 35% care îşi întorc camioanele acasă, ei bine, o fac fără marfă. Deci, dintr-o dată suntem penalizaţi fantastic vizavi de eficienţă, în comparaţie cu colegii de breaslă din Europa de Vest.”