Austria: IMPORTANT Anunt Oficial al Spaniei cu ULTIMA Sansa pentru Aderarea la Schengen

Austria IMPORTANT Anunt Oficial Spaniei ULTIMA Sansa Aderarea Schengen

Austria este in centrul unui foarte important anunt oficial pe care l-a facut Spania, prin ministrul sau de interne, cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca vorbim despre o posibila ultima sansa pentru aderarea tarii noastre in cursul acestui an, ceva ce ar trebui sa fie extrem de serios pentru autoritatile de la Bucuresti.

Austria are o noua cerere a Spaniei pentru a permite aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in cursul acestui an, aceasta putand fi ultima sansa a tarii noastre de a adera anul acesta, din moment ce spaniolii vor prelua presidintia Consiliului Uniunii Europene din iulie, iar in 2024 multe tari vor fi prinse in alegeri locale.

Austria inca refuza sa permita aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, in ciuda numeroaselor cereri care vin de la mai multe guverne importante, iar daca Spania nu va reusi sa convinga guvernul lui Karl Nehammer ca permiterea aderarii Romaniei la Schengen trebuie sa aiba loc, atunci e posibil ca asta sa nu se intample nici in 2024.

“Ministrul de Interne a început o nouă călătorie pregătitoare pentru președinția spaniolă în capitala Austriei. Printre problemele discutate la întâlnire, cei doi miniștri au abordat includerea României și Bulgariei în spațiul Schengen, problemă pe care președinția spaniolă dorește să o finalizeze pe parcursul celui de-al doilea semestru.

Grande-Marlaska i-a exprimat lui Karner „angajamentul ferm” de a debloca integrarea deplină a ambelor țări și i-a cerut omologului său sprijinul guvernului austriac. „Spania este un apărător al promovării măsurilor de cooperare în locul celor de fragmentare”, a adăugat Grande-Marlaska, amintind că atât Spania, cât și Austria își împărtășesc statutul de „locuri de destinație și tranzit pentru migranții ilegali și solicitanții de azil”.”