Comisia Europeana Anunta Acordarea a inca 1.5 Miliarde de Euro pentru Sustinerea Ucrainei

Comisia Europeana Anunta Acordarea a inca 15 Miliarde de Euro pentru Sustinerea Ucrainei

Comisia Europeana a anuntat in mod oficial acordarea a inca 1.5 miliarde de euro Ucrainei, ca parte a fondurilor pentru sustinerea tarii invadate de catre Rusia cu peste 1 an de zile in urma, suma adaugandu-se celor care au fost alocate de catre Bruxelles tarii invadate, si care au ajutat-o sa supravietuiasca pana acum.

Comisia Europeana spune ca aceasta suma de bani face parte din pachetul de asistenta macrofinanciara pentru Ucraina, cel care a fost agreat inca de anul trecut, si care este compus dintr-o suma totala mult mai mare, dar care va fi distribuita treptat, in decursul urmatorilor ani, pentru sustinerea tarii atacate.

“Astăzi, plătim încă 1,5 miliarde EUR Ucrainei în cadrul pachetului nostru anual de asistență macrofinanciară plus. Vom continua să ajutăm prietenii noștri ucraineni să reziste agresiunii pe scară largă a Rusiei, atâta timp cât este nevoie.

Plata de astăzi este cea mai recentă dintr-o serie care face parte din pachetul de asistență macrofinanciară pentru Ucraina. Sprijinul nostru va ajuta la menținerea funcționării serviciilor publice, la restabilirea infrastructurii critice și la asigurarea stabilității macroeconomice.”