Anunt al lui Volodimir Zelenski privind Controfensiva Impotriva Rusiei

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a facut un extrem de important anunt cu privire la contraofensiva pe care tara sa o pregateste impotriva Rusiei, iar asta pentru ca extrem de multa munitie si tehnica militara au fost primite de tara sa in ultimele luni.

Volodimir Zelenski vorbeste si despre vizita pe care a facut-o astazi in Olanda, acolo unde a avut intalniri foarte importante cu mai multi reprezentanti ai institutiilor nationale, dar si a unor institutii internationale.

“Nu ne gândim la eșec. Ne gândim cum să ne pregătim pentru o contraofensivă, dar nu credem că am putea eșua. Acesta nu este drumul nostru. Facem tot posibilul. Nu numai armata noastră, ci și societatea, fabricile noastre, antreprenorii noștri – toată lumea se gândește la întărirea armatei noastre zilnic.

Impunitatea este cheia care deschide ușa agresiunii. Puteți privi orice război de agresiune din istorie – toți au un lucru în comun: făptuitorul războiului nu credea că va trebui să răspundă pentru ceea ce a făcut.

A învinge impunitatea înseamnă a distruge sursa agresiunii. Iată ce putem face! Noi toti! Ucraina și Țările de Jos și oricine va fi la fel de hotărât să protejeze viața ca tine și cu mine.

Victoria în război se câștigă cu forța armelor – așa se face treaba. Și vă sunt recunoscător vouă, Țărilor de Jos, pentru fiecare armă furnizată Ucrainei – pentru tot ceea ce ne permite să ne menținem apărarea și să ne pregătim treptat acțiunile active.

El a spus acest lucru în timpul unui discurs în fața reprezentanților cercurilor publice, politice și de experți din Țările de Jos și ai instituțiilor internaționale situate la Haga.

În timpul vizitei sale în Olanda, s-a întâlnit cu președintele Curții Penale Internaționale, Piotr Hofmanski, și cu secretarul Curții Penale Internaționale, Osvaldo Zavala Aguilar.

Aducerea în fața justiției pe toți cei vinovați de crime de război împotriva umanității și de genocid al poporului ucrainean este o chestiune de principiu pentru Ucraina. Pentru noi, rezultatul sunt sentințe exclusiv concrete pentru toți criminalii de război ruși. Inclusiv conducerea de vârf a țării agresoare.

Este o onoare pentru mine să mă adresez astăzi reprezentanților ambelor camere ale Parlamentului Țărilor de Jos, șefilor comisiilor parlamentare, președinților Camerei Reprezentanților și Senatului Statelor Generale.

Ne amintim de conducerea Țărilor de Jos în inițierea livrării PzH 2000 – vă mulțumim pentru această decizie îndrăzneață, pentru Patriot și alte arme. Ne amintim că Olanda a fost prima care a spus că F-16 nu este un tabu. Conducerea ta chiar dă roade. Deci haideți să oferim altele noi împreună!

Cred că la următoarea mea vizită vă voi putea mulțumi în același mod. Cred că ucrainenii și toți europenii vă vor putea mulțumi, în special, pentru abordarea păcii și pentru viețile salvate. Salvați printr-o acțiune comună, așa cum am văzut deja.”