Italia: Acuzatii Oficiale DURE in Plin SCANDAL cu Franta, Decizii cu Austria pentru Schengen

Italia Acuzatii Oficiale DURE Plin SCANDAL Franta Decizii Austria Schengen

Italia continua sa fie prinsa intr-un scandal cu Franta in aceasta perioada, si asta a adus o serie de acuzatii dure la adresa guvernului de la Roma, presedintele partidului lui Emmanuel Macron afirmand ca politica de imigratie a Giogiei Meloni este inumana, ceea ce a declansat un raspuns fervent al lui Matteo Salvini, vicepremier.

Italia si Franta se confrunta de cateva saptamani din cauza problemelor generate de migratia ilegala, ambele tari avand probleme serioase in a face fata valurilor de migranti care au tot venit in ultima perioada, dar acum se pare ca lucrurile se incing, in ciuda eforturilor facute de Meloni, pentru a le calma, si a proteja Schengen.

Italia a luat recent decizia de a colabora cu Austria pentru a reduce migratia ilegala, si a forta Comisia Europeana sa schimbe sistemul de azil din Uniunea Europeana, insa cu Franta nu a ajuns la un asemenea tip de acord, politicienii care se afla la conducerea tarii preferand sa se implice in dispute fara miza, care nu ajuta in vreun fel.

“Șeful partidului lui Macron a descris politica de imigrație a premierului italian Giorgia Meloni ca fiind inumană, ceea ce l-a înfuriat pe vicepremierul italian Matteo Salvini, în timp ce Meloni se concentrează pe întoarcerea paginii. Ministrul italian de externe Antonio Tajani a denunțat „o insultă gratuită și vulgară la adresa unei țări prietene, aliate”.

Adăugând că se aștepta la scuze de la Paris. Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a declarat vineri într-o conferință de presă că „Italia este un partener esențial al Franței și că relația noastră se bazează pe respect reciproc”. Ar trebui să se acorde prioritate „consultării și unui dialog calm pentru a continua colaborarea”.”