Ministrul Apararii: Anunturi de ULTIMA ORA pentru Armata Romana cu Masuri foarte Importante

Ministrul Apararii Anunturi ULTIMA ORA Armata Romana Masuri Importante

Ministrul Apararii a facut o serie de anunturi de ultima ora cu privire la Armata Romana, iar asta pentru ca masuri extrem de importante pentru soldatii si militarii din toata tara au fost hotarate, prima privind pensiile militare, despre care Angel Tîlvăr spune ca nu trebuie sa fie considerate drept pensii speciale, si nu trebuie modificate.

Ministrul Apararii vorbeste si despre alocarea unui buget de 2% din PIB-ul Romaniei pentru aparare, ministrul PSD explicand importanta extrem de mare a acestei decizii pe care NATO a cerut sa o luam de foarte multa vreme, separat oferind detalii cu privire la dotarile necesare pentru soldatii din Armata Romana.

“Pensiile militare nu sunt și nu pot fi considerate pensii speciale. Îi rog pe cei care fac presiuni pentru tăierea drepturilor pensionarilor militari să se gândească la ce efecte ar putea avea asemenea decizii asupra retenției personalului militar aflat spre finalul carierei, oameni foarte bine pregătiți și aflați în funcții la vârful ierarhiei, precum și asupra proiectelor de viitor ale tinerilor care și-ar dori o carieră militară.

Alocarea unui buget de 2% din PIB în ultimii șase ani, ridicat la 2,5% din acest an, a permis derularea unor programe de înzestrare care asigură capabilități solide de apărare pentru România. Dar, indiferent cât de performante ar fi avioanele de luptă, mașinile blindate, rachetele, corvetele sau fregatele noastre, ele au nevoie de oameni pregătiți și motivați în contextul creșterii nivelului de expertiză cerut în prezent de domeniul apărării.

Avem permanent în vedere găsirea celor mai bune soluții pentru a asigura celor care servesc țara, în cadrul Armatei României, condițiile decente de muncă și viață pe care le merită. În contextul în care Ministerul Apărării Naționale alocă importante resurse modernizării și dotării cu tehnică de ultimă generație, Angel Tîlvăr a subliniat importanța asigurării unor condiții de viață și de pregătire la standarde cât mai înalte personalului armatei.

Și vă asigur că avem permanent în vedere găsirea celor mai bune soluții pentru a vă asigura dumneavoastră, celor care serviți țara în cadrul Armatei României, condițiile decente de muncă și viață pe care le meritați. Ministrul apărării naționale a avut o întrevedere, la sediul Brigăzii Radio Electronică și Observare, cu echipa de conducere a unității, în cadrul căreia i-au fost prezentate misiunile şi obiectivele militarilor din subordine, precum și a celor din cadrul Centrului de Operații SCOMAR.

Angel Tîlvăr a evidențiat misiunile îndeplinite de marinarii militari în țară și peste hotare, într-o perioadă foarte complicată și solicitantă, atât pentru Forțele Navale, cât și pentru întreaga armată, având în vedere situația geopolitică de la granițele României și din Marea Neagră.”