Austria: Marea Britanie face un IMPORTANT Anunt Oficial de ULTIMA ORA privind Schengen, Romania

Austria Marea Britanie IMPORTANT Anunt Oficial ULTIMA ORA Schengen Romania

Austria depune de luni de zile eforturi uriase in Uniunea Europeana pentru a impune o serie de schimbari radicale, iar acum Marea Britanie se alatura acestor eforturi, pe care Karl Nehammer le promoveaza intens, iar asta deoarece premierul britanic Rishi Sunak va cere in Consiliul Europei noi masuri pentru problema migratiei ilegale.

Austria va fi prezenta acolo pentru a cere din nou reformarea sistemului de azil din Europa, iar Marea Britanie va veni cu cereri similare, inclusiv pentru protejarea granitelor externe ale UE, problema din cauza careia a fost blocata aderarea Romaniei la Schengen, iar acum totul devine mult mai intens, afectand si mai multe tari.

Austria nu a cautat public o cooperare cu Marea Britanie in rezolvarea problemelor privind migratia ilegala, insa chiar si asa, iata ca de la Londra vin decizii care au menirea de a contribui la cresterea presiunii puse pe UE in aceasta privinta, si aderarea Romaniei la Schengen pare sa se indeparteze tot mai mult, din pacate.

“Marți, 16 mai, prim-ministrul va participa la summitul Consiliului Europei din Islanda. Accentul în Islanda va fi pus pe amenințarea pe care o reprezintă Rusia și pe eforturile colective de prevenire a migrației ilegale. Consiliul Europei este cea mai veche instituție multilaterală de pe continent și a jucat un rol determinant în promovarea libertății și a democrației de peste 70 de ani.

El își va folosi angajamentele la Summit pentru a discuta despre importanța consolidării granițelor Europei – combaterea migrației ilegale și a amenințării reprezentate. de către Rusia pentru a ne proteja securitatea și prosperitatea. Multe dintre provocările cu care ne confruntăm, de la inflație la migrație, trebuie rezolvate prin colaborarea strânsă cu partenerii noștri internaționali.”