Marcel Ciolacu: IMPORTANTELE Anunturi de ULTIMA ORA privind Noul Guvern PSD

Marcel Ciolacu IMPORTANTELE Anunturi ULTIMA ORA Noul Guvern PSD

Marcel Ciolacul, presedintele PSD, a facut o serie de anunturi foarte importante, de ultima ora, cu privire la noul guvern pe care PSD urmeaza sa il aiba de luna viitoare, si asta pentru ca rotativa guvernamentala este aproape de a fi pusa in aplicare in perioada imediat urmatoare, dupa cum unii stiti deja.

Marcel Ciolacu vorbeste mai jos despre importanta colaborarii cu administratiile locale, dar si despre modul in care urmeaza sa fie format viitorul Guvern, in baza mandatului pe care l-a primit de la membrii PSD, presedintele PSD dorind sa faca un guvern care sa reprezinte cat mai bine dorintele oamenilor.

“Guvernul și administrațiile locale au un scop comun: să absorbim cît mai mulți bani europeni! Este cea mai bună cale pentru ca românii să vadă ceva palpabil în viața comunității lor, fie că e vorba de rețele noi de apă și canalizare, de școli sau spitale moderne. Voi face din susținerea tuturor investițiilor publice locale o adevărată obsesie a viitoarei guvernări a României.

Fiindcă această obsesie reprezintă, de fapt, suma grijilor, preocupărilor, eforturilor și mai ales a speranțelor tuturor celor care sunteți astăzi aici. Cred că este datoria mea, ca om croit în administrația publică a țării, să transform această obsesie într-un fundament solid pentru dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor României, deoarece doar reducerea decalajelor dintre diversele regiuni ale țării poate produce echitate economică, solidaritate socială și modernitate instituțională.

Am avut un Consiliu Politic Naţional, e posibil ca şi în cursul acestei săptămâni dar şi săptămâna viitoare să avem o şedinţă de Consiliu Politic Naţional. Astăzi, conducerea partidului a primit un vot asupra mandatului cu care să meargă la negocierile din interiorul coaliţiei, atât pe numărul de ministere, numărul de secretari de stat şi abordarea componenţei viitorului guvern.

Cât şi pe liniile principale pe care le considerăm noi, PSD, de prins în viitorul program de guvernare. Am plecat de la o abordare corectă, de aceea toate negocierile pe care le vom avea cu ceilalţi copreşedinţi care formează această coaliţie vor fi în primul rând axate pe oamenii care vor ocupa aceste poziţii, respectiv de miniştri în Guvernul României.

Astăzi, colegii mei au dat un mandat pentru reducerea numărului de ministere din viitorul guvern, reducerea numărului de secretari de stat, cât şi reducerea numărului de agenţii guvernamentale. Eu, când m-am născut, m-am născut român şi cred că avem această datorie cu toţii să avem o abordare mult mai responsabilă în ceea ce priveşte componenţa viitorului guvern.”