AVERTIZARILE Meteorologice de ULTIMA ORA, NOWCASTING, de la ANM pe 17 Mai in Romania

AVERTIZARILE Meteorologice ULTIMA ORA NOWCASTING ANM 17 Mai Romania

Avertizarile meteorologice de ultima ora, nowcasting, de la ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru ziua de 17 mai 2023, in Romania, aduce in atentia imediata a foarte multor romani din intreaga tara o serie de feomene meteo despre care ar trebui sa stie cu totii.

ANM explica mai jos faptul ca in regiunile mentionate vom intalni ploi in cantitati de pana la 40 l/mp, cu caracter de aversa, putand aparea inclusiv descarcari electrice si intensificari ale vantului, cu posibilitatea deasemenea sa cada grindina.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 16 mai, ora 18 – 17 mai, ora 18.

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Oltenia și sud-vestul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat vor depăși 35…40 l/mp.

Notă: Îndeosebi în regiunile intracarpatice, în a doua parte a zilelor de marți și miercuri, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.