Ministrul Apararii: IMPORTANTELE Anunturi Oficiale privind Armata Romana, Razboiul si NATO

Ministrul Apararii IMPORTANTELE Anunturi Oficiale Armata Romana Razboiul NATO

Ministrul Apararii a publicat o serie de importante anunturi oficiale cu privire la Armata Romana, razboiul din ucraina, NATO, dar si relatiile pe care tara noastra le are cu Israel, sau comemorarea a 100 de ani de la depunerea osemintelor Ostasului Necunoscut al Romaniei, in parcul Carol I din Bucuresti.

Ministrul Apararii transmite inclusiv ceea ce s-a discutat in cadrul unei intalniri avute intre oficiali ai Romaniei si Spaniei zilele trecute, ea avand in centru relatiile bilaterale dintre cele doua tari, extrem de importante in contextul razboiului din Ucraina, ele urmand a fi consolidate in cursul anilor urmatori.

“Parlamentul a marcat, astăzi, într-o ședință solemnă, 75 de ani de relații diplomatice neîntrerupte între România și Israel, în prezența președintelui Knesset-ului Statului Israel, Amir Ohana. Țările noastre vor continua și pe viitor colaborarea la nivel înalt în materie de tehnologie, industrie de apărare și IT. De asemenea, sunt analizate o serie de măsuri în vederea dezvoltării capacităților de stocare a energiei și ne dorim identificarea de noi soluții pentru aprovizionarea regiunii noastre cu gaze.

Se împlinesc, astăzi, 100 de ani de la depunerea osemintelor Ostașului Necunoscut al României în locul de odihnă veșnică, în Parcul Carol I, în București. La 17 mai 1923, sicriul Ostașului Necunoscut își încheia călătoria începută la Mărășești pentru a fi depus în Parcul Carol. Mormântul a devenit un loc de reculegere unde este cinstit sacrificiul tuturor eroilor căzuți în numele și pentru poporul român. Dumnezeu să îi odihnească pe eroi și să ocrotească România!

Discuțiile au vizat atât problematici NATO și UE, cât și teme din agenda bilaterală, fiind reiterate angajamentele asumate pe palierul securității și apărării, inclusiv din perspectiva oportunităților de consolidare și diversificare a domeniilor de cooperare. A fost evidențiată importanța Declarației Comune semnată la nivelul prim-miniștrilor în marja ședinței comune de guverne din data de 23 noiembrie 2022, care asigură premisele consolidării cooperării bilaterale în domeniul apărării.

În acest context, a fost apreciat nivelul foarte ridicat și consistent al cooperării dintre România și Spania în domeniul apărării, remarcându-se totodată coerența și convergența ideilor și punctelor de vedere naționale, bazate în principal pe valori și obiective comune, ce au fost prezentate și susținute în cadrul organismelor și organizațiilor internaționale.

A fost trecută în revistă cooperarea bilaterală şi în cadrul aliat, evidențiindu-se reperele importante ale dialogului strategic în plan politico-militar şi dinamica accentuată a cooperării practice pe palier militar. Spania contribuie activ la asigurarea securității spațiului aerian în regiunea Mării Negre, prin misiuni de politie aeriană întărită cu 8 avioane de luptă F18, dislocate la Baza Aeriană Borcea.”