Sorin Grindeanu: Anunturile IMPORTANTE Privind Autostrasa Soarelui, Ucraina, Podul de la Braila

Sorin Grindeanu Anunturile IMPORTANTE Autostrasa Soarelui Ucraina Podul Braila

Sorin Grindeanu le vorbeste in mod oficial romanilor din toata tara despre deciziile oficiale luate in ultima perioada, iar asta pentru ca aduce in atentie fpatul ca incepand cu 1 iunie se elimina taxa de la podul de la Fetesti, separat afirmand ce se intampla din punct de vedere al lucrarilor de pe bratul Borcea.

Sorin Grindeanu vorbeste inclusiv despre cele doua locomotive care s-au ciocnit zilele trecute in Romania, despre vanzarea firmelor lui Umbrarescu catre Bechtel, dar si despre inaugurarea podului peste Braila, care ar putea avea loc in data de 27 iunie, chiar daca el nu va mai fi ministrul Transporturilor.

“Probabil că în zilele următoare va fi Consiliul de Administrație la CNAIR. Ca termen, realist din ce mi-au spus colegii de la CNAIR 1 iunie. Să fie cât mai scurtă această perioadă, iar cei care reabilitează podul, Brațul Borcea să termine cât mai repede. O să vedem decizia CA CNAIR, eu am spus ce îmi doresc.

De unde a plecat această dorință, în această perioadă cât este în lucru podul mi se pare un pic absurd să ceri taxe suplimentare pentru traversare mai alesc că se va sta la coadă pentru plata taxei. Cred că abordarea mea este cea corectă, dar nu vreu să influențez decizia CNAIR. Se lucrează intens la podul peste brațul Borcea.

Gradul de degradare a podului peste brațul Borcea de la A2, calea II, presupune lucrări de refacere integrală a aproximativ 650 mp. din dala de beton dintre grinzile principale. Se lucrează la armarea suplimentară a dalei de susținere a căii care a fost demolată în vederea turnării betonului. Secțiunile de dală unde se intervine sunt răspândite pe suprafața viaductului de acces pe 320 metri.

Dificultatea acestei lucrări de refacere constă în răspândirea punctelor de lucru pe suprafața viaductului de acces cât și respectarea timpilor tehnologici necesari. S-au ciocnit două locomotive ale unor operatori privați. A fost ridicată, suspendată, licența acelui operator privat. Înțeleg că acel mecanic era sub influența băuturilor alcoolice. Și ce să fac? Să mă duc eu ca ministru să pun fiola la fiecare mecanic ?

Este o prostie, chiar de dimineata am vorbit cu domnul Umbrarescu! Nimic adevarat! Suspectez ca este o intoxicare venita si de la concurenta! Inaugurarea podului de la Braila va fi undeva în iunie, în jurul datei de 27 iunie, cine o fi ministru aici, cine o fi prim-ministru aici, plus, minus câteva zile.”