Marcel Ciolacu: Noi Anunturi de ULTIMA ORA, ce le Transmite Romanilor Presedintele PSD

Marcel Ciolacu Noi Anunturi ULTIMA ORA Transmite Romanilor Presedintele PSD

Marcel Ciolacu le vorbeste romanilor, si nu numai, in cadrul a doua noi anunturi de ultima ora, care au fost publicate de catre presedintele PSD prin intermediul retelei de socializare Facebook, in primul dintre ele felicitandu-l pe Recep Tayyip Erdogan, pentru realegerea in functia de presedinte al Turciei, chiar ieri.

Marcel Ciolacu le vorbeste deasemenea si romanilor din afara tarii, ieri fiind sarbatorita Ziua Romanilor de Pretutindeni, presedintele PSD incrcand sa le aduca in atentie oamenilor ceea ce se face pentru ca Romania sa devina mai buna, mai apropiata de tarile vestice, cu investitii majore realizate constant.

“Turcia rămâne unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai României! Realegerea președintelui Recep Tayyip Erdogan oferă garanția dezvoltării în continuare a Parteneriatului nostru Strategic, în cadrul NATO. Menținerea securității la Marea Neagră este vitală în acest context geo-strategic tensionat. Mai mult, Turcia este unul dintre partenerii comerciali tradiționali ai României și mizăm pe stimularea relațiilor economice și în viitor.

Firmele turcești prezente în România au o contribuție importantă, inclusiv în domeniul infrastructurii de transport, componentă esențială pentru dezvoltarea economiilor noastre. De Ziua Românilor de Pretutindeni vă transmit un mesaj de #recunoștință tuturor celor care, deși departe de casă, puneți umărul an de an la creșterea economică a țării noastre.

România se dezvoltă și pe baza sumelor consistente pe care românii din afara țării le trimit an de an în țară. Tocmai de aceea, cred că statul ar trebui să dea dovadă de mai mult #respect în relația cu românii din afara granițelor. Respect prin eliminarea procedurilor birocratice, respect prin înființarea mai multor consulate și prin alocarea de personal care să-i ajute rapid pe românii plecați de acasă.

În același timp, sunt conștient – la fel ca voi toți – că majoritatea românilor nu au plecat de drag peste hotare. Au plecat pentru că nu au avut suficient de multe șanse aici, în România. Pentru că nu au avut servicii publice de calitate. Aceste lucruri trebuie să se schimbe.

În următorii ani, vom investi sute de milioane de euro în drumuri, școli și spitale. Este singura șansă pentru a-i aduce pe români înapoi acasă. Avem nevoie de voi #acasă! Avem nevoie de experiența voastră extraordinară la dezvoltarea acestei țări! La mulți ani, români de pretutindeni!”