Austria: Decizia Spaniei de ULTIMA ORA ce AFECTEAZA Sansele Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Decizia Spaniei ULTIMA ORA AFECTEAZA Sansele Aderarii Romaniei Schengen

Austria are date serios peste cap de o decizie de ultima ora luata in Spania de catre premierul Pedro Sanchez, iar sansele Romaniei de aderare la Schengen sunt deasemenea afectate, iar asta pentru ca guvernul de la Madrid a hotarat sa organizeze alegeri anticipate in urmatoarele luni, dupa scorurile obtinute la recentele alegeri locale.

Austria vrea o reformare a sistemului de azil din Europa, iar Spania era pregatita sa sustina acest lucru, dupa ce preia presidintia Consiliului Uniunii Europene la data de 1 iulie, insa o mare parte din atentia politicienilor de la Madrid va fi indreptata catre alegerile parlamentare, care vor avea loc in cursul urmatoarelor luni de zile.

Austria inca vrea sa blocheze aderarea Romaniei la Schengen, insa Spania isi anuntase deja intentia de a ne sustine, insa ceea ce se va intampla in urmatoarele luni e greu de spus, si mai jos puteti vedea ce afirma ministrul de interne al Germaniei privind situatia actuala, dar si alti politicieni germani, situatia devenind mai complicata.

“Văd Schengen în pericol dacă nu reușim cu adevărat să ajungem la un acord acolo în următoarele câteva luni. Și, desigur, ziua de 8 iunie este foarte importantă. Ar fi grozav dacă am putea-o face acolo. Legile importante ar putea fi amânate cu săptămâni sau chiar împiedicate cu totul. Pentru UE, și pentru Consiliu în special, aceste alegeri vin cu siguranță într-un moment mai mult decât nefericit.

Deoarece vor afecta profund funcționarea Președinției spaniole, în special la nivel politic. Scopul noului regulament UE este de a asigura o mai bună distribuție a solicitanților de azil între statele membre. De asemenea, urmează să fie stabilite criterii uniforme pentru admiterea celor care solicită protecție.”