Marius Budai: Anunturile de ULTIMA ORA cu Solutii pentru CRIZA Actuala din Romania

Marius Budai Anunturile ULTIMA ORA Solutii CRIZA Actuala Romania

Marius Budai a decis sa faca un important anunt de ultima ora cu privire la solutiile care trebuie aplicate pentru criza majora prin care trece Romania la ora actuala, iar asta pentru ca explica tot ceea ce este luat in calcul pentru rezolvarea doleantelor profesorilor, cand vine vorba despre cerintele salariale.

Marius Budai explica faptul ca exista diverse scenarii de lucru pentru rezolvarea problemelor salariale ale profesorilor, inclusiv cresteri procentuale ale salariilor in 2023, si in cursum urmatorilor 2 – 3 ani, astfel ca se incearca diverse masuri menite sa ajute la deblocarea grevei generale din invatamant, de acum.

“Astfel, se are în vedere o majorare a salariilor profesorilor, în raport cu salariul minim, iar acest scenariu este pe masa de lucru. Este prematur să discutăm acum (n. red. crestere cu 60% a salariilor in 3 ani), dar este un scenariu de lucru. Toate solicitările dumnealor sunt pe masă. Eu mi-aş dori să se închidă cât mai repede această grevă a sindicatelor.

Majorarea salarială nu va fi aplicată doar profesorilor debutanţi, ci tuturor cadrelor didactice.  Perioada este extrem de sensibilă. Am spus de la început că din respect pentru dascălii noștri, o să evit să vorbesc de sume de bani și de oferte la televizor. Aș putea să reiau un pic istoria, să vedem și de ce suntem acum în această situație.

Faptul că doi ani de zile nu s-a aplicat legea salarizării și oamenii, într-adevăr sunt la capătul răbdării, însă văd că de la domnul președinte până la cei doi lideri ai coaliției și noi facem toate eforturile să avem aceste discuții. Cred că acum trebuie să le spună liderilor de sindicat noile discuții. Cred că orice altă intervenție nepotrivită nu ar fi bine venită, din respect pentru copii, pentru părinții copiilor și pentru dascălii noștri.

“Cred și sunt ferm convins că acum este momentul să fim extrem de atenți la ceea ce declarăm și ceea ce facem, mai ales în situația în care ați văzut, liderii coaliției s-au întâlnit cu dl. președinte, au ajuns la Guvern și vor fi în următoarea oră în discuție cu liderii de sindicat.

Cred că cred că este momentul să fim cu toții extrem de ponderați, să depunem cu toții toate eforturile pentru ca această situație să fie închisă. S-a discutat foarte clar când liderii de sindicat au fost la Ministerul Muncii, că discuțiile pe următoarea grilă de salarizare vor începe de la acest principiu. Noi vom respecta tot ce liderii coaliției le vor transmite acum liderilor de sindicat.”