Ministrul Sanatatii: Schimbarile de ULTIMA ORA Facute in Romania, Anunt pentru toti Oamenii

Ministrul Sanatatii Schimbarile ULTIMA ORA Facute Romania Anunt toti Oamenii

Ministrul Sanatatii ii anunta in mod oficial pe milioanele de romani din intreaga tara in legatura cu o serie de schimbari de ultima ora impuse in Romania, iar dupa cum puteti vedea mai jos, ele vizeaza autorizarea medicala a persoanelor care pot cumpara, detine, purta, sau folosi, arme letale, sau neletale.

Ministrul Sanatatii a semnat ordinul 1945 in acest sens, el fiind publicat in cadrul Monitorului Oficial deja, Alexandru Rafila detaliild intr-o serie de anexe separate si felul in care unitatile medicale urmeaza sa trateze aceste cazuri, asa ca este foarte important ca toata lumea sa stie ceea ce se intampla oficial.

“Văzând Referatul de aprobare al Direcției generale asistență medicală din cadrul Ministerului Sănătății cu nr. AR 10.189 din 9 iunie 2023, având în vedere prevederile art. 7 alin. (1) și (2) din Hotărârea Guvernului nr. 11/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, în temeiul prevederilor art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare, ministrul sănătății emite următorul ordin.

Se aprobă condițiile de autorizare a unităților sanitare, publice sau private, pentru examinarea ambulatorie a persoanelor fizice în vederea procurării, deținerii, portului și folosirii armelor și munițiilor supuse autorizării, prevăzute în anexa nr. 1. Se aprobă lista afecțiunilor medicale incompatibile cu calitatea persoanelor de a procura, deține sau, după caz, de a purta ori folosi arme letale sau neletale supuse autorizării, prevăzută în anexa nr. 2.

Modelul certificatului medical pentru atestarea stării de sănătate, în vederea procurării, deținerii, portului și folosirii armelor și munițiilor letale sau neletale supuse autorizării, este prevăzut în anexa nr. 2 la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, republicată, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 11/2018.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București autorizează și gestionează baza de date privind unitățile sanitare publice sau private autorizate pentru examinarea ambulatorie a persoanelor fizice în vederea procurării, deținerii, portului și folosirii armelor și munițiilor. Unitățile sanitare publice sau private autorizate pentru examinarea ambulatorie a persoanelor fizice în vederea procurării.

Deținerii, portului și folosirii armelor și munițiilor, direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, direcțiile județene de sănătate publică și a municipiului București vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin. La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului sănătății nr. 257/1976 privind stabilirea afecțiunilor pentru care persoanele fizice nu pot fi autorizate să dețină și să poarte arme și muniții, precum și a normelor tehnice referitoare la examinarea medicală a acestor persoane, se abrogă.”