LOVITURA DE STAT in Rusia: Mobilizare Militara in Multe Orase, Prigojin Trimite Wagner la Atac!

LOVITURA DE STAT Rusia Mobilizare Militara Multe Orase Prigojin Trimite Wagner Atac

Lovitura de stat care pare sa fie in desfasurare in Rusia, are in centru grupul de mercenari Wagner, si liderul acestora, Evgheni Prigojin, in cursul ultimelor 24 de ore, soldatii sai reusind sa ia cu asalt mai multe zone din Rusia, nu doar la granita cu Ucraina, sediul districtului militar de sud al tarii fiind ocupat de catre Wagner.

Vladimir Putin a tinut un discurs in cursul acestei dimineti, afirmand ca totul este un act de tradare, confirmand faptul ca ar fi intr-adevar vorba despre o lovitura de stat, si spunand ca oamenii care sunt implicati, urmeaza sa fie trasi la raspundere de catre autoritatile statului, ceva fara precedent.

Desfasurarea evenimentelor din ultimele ore

Vineri seara, Prigojin a spus că armata rusă, condusă de Shoigu, a bombardat pozitiile Wagner. Prigojin a cerut demiterea conducerii militare a țării și a anunțat începerea unui „Marș al Justiției”. Potrivit acestuia, 25.000 de “wagneriți” intenționează să „oprească răul care este conducerea militară a țării” – minciunile, pierderile uriașe și greșelile. Prigojin a promis că va „distruge orice blocaj rutier și orice aeronavă” în caz de rezistență.

Ministerul rus al Apărării a declarat că toate rapoartele din partea lui Prigojin au fost neadevărate și o provocare, iar unii generali, inclusiv Surovikin, au înregistrat apeluri către wagneriți să se întoarcă la locurile lor de lupta. Comitetul Național Antiterorism, FSB și Parchetul General au deschis un dosar penal împotriva lui Prigojin pentru răzvrătire. FSB i-a îndemnat pe angajații Wagner să-l rețină pe Prigojin. Kremlinul a raportat că situația este in atentia lui Putin.

Localitatile ocupate de grupul Wagner

Prigojin a declarat că trupele sale au trecut granița „în toate locurile” și intră în Rostov-pe-Don și nimeni nu le rezistă. În același timp, pe retelele de socializare sunt multe videoclipuri cu drumuri și echipamente ale armatei ruse blocate, și doar câteva cu presupuse coloane ale Wagner.

Prigojin a declarat că “wagneriții” au doborât un elicopter, care a deschis focul asupra convoiului Wagner, iar câteva imagini ale presupusului incendiu din regiunea Rostov au apărut în rețelele de socializare. Cu toate acestea, nu există informații oficiale despre acesta, iar autenticitatea videoclipului nu a fost încă confirmată. Guvernatorul regiunii Rostov i-a îndemnat pe oameni să nu-și părăsească casele inutil.