WhatsApp: Ce AVERTIZARE foarte IMPORTANTA ne Transmite daca Avem iPhone, Android

WhatsApp Ce AVERTIZARE IMPORTANTA Transmite Avem iPhone Android

WhatsApp, platforma de mesagerie cu cel mai mare numar de utilizatori din toata lumea, peste 2 miliarde, a decis sa le aduca in imediata atentie a celor care folosesc platforma de pe iPhone si Android, si sa incerce sa ii protejeze de inselatoriile care se raspandesc in numar tot mai mare in ultimii ani de zile.

WhatsApp explica mai jos ce este o inselatorie, si cum ne putem proteja de escrocheriile, care sunt gandite doar pentru a ne fura banii si datele personale, astfel ca trebuie sa fim mereu extrem de vigilenti cu privire la ceea ce se intampla, pentru a nu risca sa fim pacaliti de tacticile celor care ne vor raul.

Ce este o înșelătorie ?

O înșelătorie este un plan ilegal de a câștiga bani prin păcălirea oamenilor să-și dezvăluie informațiile personale sau financiare. Escrocherii se pot întâmpla oriunde și pot afecta pe oricine, așa că vrem să vă ajutăm să recunoașteți și să vă protejați de ele.

Cum să te protejezi de escrocherii:

1. Opriți-vă și gândiți-vă.

Atenție la comportamentul suspect:

Folosesc un număr necunoscut?

Te grăbesc?

Îți amenință sau îți cer să ai încredere în ei?

Vă cer să transferați bani sau să distribuiți o parolă, un cod PIN sau informații personale?

2. Opriți conversația

Închideți un apel sau nu răspundeți la mesaje. Nu faceți ceea ce vă cere persoana respectivă, cum ar fi să transferați bani.

3. Blocați și raportați

Blocați utilizatorul pentru a-l împiedica să vă contacteze și anunțați WhatsApp raportându-l.

4. Actualizați-vă setările de confidențialitate și securitate

Ajustați setările de confidențialitate pentru a controla cine vă vede informațiile și pentru a activa verificarea în doi pași pentru a vă securiza mai bine contul.