Nicolae Ciua: 2 Anunturi IMPORTANTE ale Presedintelui PNL si al Senatului Romaniei

Nicolae Ciua 2 Anunturi IMPORTANTE Presedintelui PNL Senatului Romaniei

Nicolae Ciuca, presedinte al PNL si al Senatului Romaniei, a facut 2 anunturi foarte importante pentru milioanele de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor aduce la ora actuala faptul ca a fost aprobata a doua transa din PNRR, aproape 3 miliarde de euro, pe care Comisia Europeana o va plati tarii noastre.

Nicolae Ciuca vorbeste deasemenea si despre votul dat de catre parlamentarii PNL pentru modificarea legislatiei privind pensiile speciale, iar asta pentru ca a fost luata decizia de a se respecta jaloanele din PNRR, pentru a se primi banii europeni, iar mai jos aveti toate detaliile deciziilor care sunt puse in aplicare.

“Comisia Europeană a aprobat plata celei de-a doua tranșe din PNRR pentru România, de aproape 3 miliarde de euro. Sunt bani europeni care vor contribui esențial la modernizarea României în toate domeniile cheie, în special infrastructură, sistemul sanitar și cel educațional. Am spus mereu că România trebuie să continue să îndeplinească țintele și jaloanele din PNRR.

Pentru că investițiile sunt cel mai bun instrument pe care îl avem în lupta cu inflația și creșterile de prețuri. În ultimul an, rata absorbției fondurilor europene a crescut de la 54% la nivelul record de 77%, însemnând că, timp de un an, în România au intrat în fiecare zi câte 31 de milioane de euro. Partidul Național Liberal își continuă angajamentul de a depune toate eforturile necesare.

Pentru ca România să poată absorbi cât mai mulți bani europeni, pentru dezvoltarea comunităților și creșterea nivelului de trai. Parlamentarii PNL au votat astăzi legea pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, ca o dovadă că ne respectăm angajamentele luate în fața cetățenilor prin programul de guvernare. Poziția PNL a fost una consecventă pe acest subiect, ca atare am avut de-a lungul timpului mai multe demersuri pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Mesajul votului de azi, ca și cel al reformei pensiilor speciale pe care urmează să o votăm, este că vrem să așezăm societatea și instituțiile statului pe reguli unitare și pe valori comune care să fie respectate și urmate de toți, fără excepții. Un alt motiv important al acestei reforme este determinarea de a accesa toate fondurile din PNRR. România nu își poate permite să piardă aceste fonduri.

Iar angajamentul Coaliției de guvernare este să realizăm toate jaloanele și reformele, inclusiv cea a pensiilor speciale, astfel încât să absorbim toți banii pe care îi avem la dispoziție. Prin acest vot, majoritatea parlamentară a arătat responsabilitate și faptul că interesul public este pe primul plan. Decizia de astăzi, pe care PNL a susținut-o cu fermitate, este cea corectă față de România și față de români.”