Cererea lui Volodimir Zelenski de la Summit-ul NATO din Vilnius

Volodimir Zelenski vorbeste in mod oficial despre cererea oficiala pe care a facut-o partenerilor Ucrainei cu privire la Summit-ul de la Vilnius, iar asta pentru ca in urma acestuia doreste sa obtina masuri care sa ajute la intarirea securitatii tarii sale, si la eliberarea de noi teritorii.

Volodimir Zelenski spune deasemenea ca Rusia nu va reusi sa distruga Ucraina, indiferent de nivelul de teroare pe care il va crea, si de atacurile pe care le va lansa impotriva ucrainienilor, armata tarii sale luptand din greu pentru a-si proteja cetatenii, dar si toata Europa.

“A mai rămas exact o săptămână până la ziua cheie a Summit-ului NATO de la Vilnius. Asta înseamnă o săptămână până la momentul cheie pentru securitatea noastră comună în Europa.

Lucrăm cu partenerii noștri cât de mult putem pentru a ne asigura că securitatea noastră comună din Vilnius prevalează. Totul depinde de partenerii noștri.

Slavă tuturor eroilor ucraineni! Slavă fiecărei brigăzi de luptă, tuturor unităților forțelor noastre de apărare și securitate! Glorie Ucrainei!

Indiferent ce vor încerca să facă ocupanții ruși împotriva noastră și indiferent la ce teroare recurg, nu vor reuși să spargă Ucraina.

Ei nu vor reuși să ne abate de la calea care îi conduce pe ocupanți să dea socoteală pentru tot ce s-a făcut împotriva noastră și care ne conduce la securitatea noastră garantată și la libertatea de durată.”