ATENTIONAREA Meteorologica NOWCASTING ANM de ULTIMA ORA, pe 7 Iulie 2023 in Romania

ATENTIONAREA Meteorologica NOWCASTING ANM ULTIMA ORA 7 Iulie 2023 Romania

Atentionarea meteorologica nowcasting emisa de ANM, Administratia Nationala, de ultima ora pentru 7 iulie 2023 in Romania, ne aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo periculoase care vor afecta foarte multe regiuni din tara noastra in urmatoarele ore.

ANM explica mai jos faptul ca in regiunile mentionate se va intalni ceata, care va reduce vizibilitatea pana la chiar si sub 50 de metri, astfel ca deplasarile pe care le vom face, ar putea fi destul de dificile, din cauza faptului ca nu vom putea vedea prea multe pe drumuri.

Atenționare nowcasting COD GALBEN!

Data emiterii : 07-07-2023 ora 7.

Valabil de la : 07-07-2023 ora 7:35 până la : 07-07-2023 ora 9:00.

In zona : Județul Covasna: Baraolt, Brăduț, Bățani, Belin, Aita Mare;

Județul Braşov: Făgăraș, Șinca, Mândra, Voila, Șercaia, Viștea, Ucea, Părău, Beclean, Drăguș;

Județul Mureş: Târgu Mureș, Iernut, Sângeorgiu de Mureș, Ungheni, Sâncraiu de Mureș, Pănet, Cristești, Ernei, Crăciunești, Sânpaul, Sântana de Mureș, Gheorghe Doja, Ogra, Livezeni, Corunca;

Zona depresionară a județului Harghita, respectiv zona localităților: Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Sărmaș, Lăzarea, Gălăuțaș, Subcetate, Voșlăbeni;

Județul Harghita: Gheorgheni, Ditrău, Gălăuțaș, Subcetate;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.