Austria: Masurile de ULTIMA ORA cu Italia si Croatia, Decizii cu Impact in Romania, Schengen

Austria Masurile ULTIMA ORA Italia Croatia Decizii Impact Romania Schengen

Austria anunta oficial, prin vocea minsitrului de externe Alexander Schallenberg, o serie de masuri pe care le ia impreuna cu Italia, croatia si Slovenia, iar asta deoarece o intalnire intre el si omologii sai a dat nastere unor decizii care au menirea de a reduce migratia ilegala in cadrul Schengen, ceea ce va ajuta Romania.

Austria incearca sa extinda cooperarea cu tarile din apropierea sa, iar asta pentru ca multi migranti trec prin ele pentru a ajunge pe teritoriul sau, iar Karl Nehammer incearca sa opreasca fluxul de migranti, inclusiv prin colaborari cu tarile de intrare, care ar trebui sa pazeasca efectiv granitele Uniunii Europene, dar si ale Schengen.

Austria poate ajuta Romania sa adere mai usor la Schengen cu masuri de acest gen, iar asta pentru ca vorbim despre decizii care au impact direct asupra fluxului de migranti, guvenrul lui Karl Nehammer reusind sa-l reduca de la inceputul anului 2023 si pana acum, dar este nevoie de masuri mai complexe pentru oprirea migratiei ilegale.

“Întâlnirea de astăzi demonstrează încă o dată că vecinatatea contează. Austria este în fruntea UE în ceea ce privește cooperarea regională. Sunt deosebit de mulțumit că cooperarea Austriei între vecini este și o cooperare între prieteni. Într-un schimb cu omologii săi, Alexander Schallenberg s-a referit la importanța solidarității în cadrul UE față de statele cele mai afectate în lupta împotriva migrației ilegale.

Italia, cu un număr deosebit de mare de sosiri prin Marea Mediterană, dar și Austria, care, în ciuda poziției sale geografice în mijlocul țărilor Schengen, poartă o povară deosebit de grea. Cu toată atenția spre Est, să nu uităm de Sud-Est. Balcanii de Vest nu trebuie să fie uitati.”