Mesaj al lui Volodimir Zelenski in Urma Deciziilor NATO pentru Ucraina

Mesaj al lui Volodimir Zelenski in Urma Deciziilor NATO pentru Ucraina

Volodimir Zelenski transmite un mesaj foarte important pentru intreaga lume in urma deciziilor luate de catre NATO pentru Ucraina, ele fiind esentiale pentru asigurarea securitatii tarii in cursul urmatoarelor luni de razboi foarte dificil cu Rusia, adica exact ceea ce dorea presedintele de la Kiev.

Volodimir Zelenski i-a criticat initial pe liderii NATO pentru ca nu au emis o invitatie oficiala pentru ca Ucraina sa adere la alianta, lucru care cel mai probabil nici nu se va intampla pana in momentul in care razboiul cu Rusia se va termina, si nu va fi castigat de catre Kremlin.

“Un succes semnificativ este foarte necesar pentru Ucraina. Sunt recunoscător tuturor liderilor și tuturor țărilor NATO pentru sprijinul lor foarte practic și fără precedent pentru Ucraina, având în vedere deceniile de relații noastre.

Astăzi, există garanții de securitate pentru Ucraina în timpul trecerii în NATO – un pachet foarte important de garanții. Suntem de acord cu cei „Șapte Mari” pe baza arhitecturii garanțiilor și, în continuare, le vom încheia cu acorduri bilaterale și multilaterale cu partenerii.

Garanțiile de securitate includ: măsuri care să ajute Ucraina să se protejeze și să prevină noi agresiuni, măsuri în cazul unei noi agresiuni, sprijin pentru tragerea la răspundere a Rusiei pentru agresiune.

Delegația ucraineană se întoarce acasă cu o victorie semnificativă de securitate pentru poporul nostru, pentru țara noastră. Acest lucru ne deschide posibilități de securitate complet noi. Mulțumesc tuturor celor care au lucrat pentru asta!

Vă mulțumim, dragi colegi – Președintele SUA Joseph Biden, Cancelarul Germaniei Olaf Scholz, Președintele Franței Emmanuel Macron, Prim-ministrul Marii Britanii Rishi Sunak, Primul Ministru al Italiei Giorgio Maloney, Primul Ministru al Canadei Justin Trudeau, Prim-ministrul al Japoniei Fumio Kishido, Președintele Consiliului European Charles Michel, Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen.”