Austria: INVESTIGATIA de ULTIMA ORA a UE, Nou SCANDAL cu Ungaria ce Afecteaza Schengen, Romania

Austria INVESTIGATIA ULTIMA ORA UE Nou SCANDAL Ungaria Afecteaza Schengen Romania

Austria este prinsa intr-un nou scandal serios, de aceasta data tot cu Ungaria, iar asta pentru ca o investigatie a fost initiata de catre Comisia Europeana in urma unor foarte serioase plangeri venite de la partea maghiara in legatura cu punctul de trecere a frontierei de la Schattendorf – Ágfalva, guvenrul de la Viena impunand noi conditii de trecere acolo.

Austria se pare ca a impus anumite taxe de intrare pe teritroiul sau, separat de cererea de documente la trecerea frontierei, ceea ce in Spatiul Schengen nu ar trebui sa se intample, Ungaria depunand plangeri la Comisia Europeana din cauza acestor decizii unilaterale ale guvernului lui Karl Nehammer, iar investigatia ar putea fi dura pentru austrieci.

Austria a impus mai multe masuri unilaterale la granitele cu Ungaria, in special dupa ce au fost eliberati sute de traficanti de persoane, insa aceasta este prima care vizeaza inclusiv impunerea unor taxe de trecere a unui punct vamal Schengen, iar investigatia Comisiei Europene va fi importanta, si poate afecta inclusiv aderarea Romaniei pe viitor.

“Cu toate acestea, reintroducerea controalelor la frontieră nu ar trebui să afecteze dreptul de a-și exercita libertățile și, prin urmare, nu ar trebui să justifice impunerea unor condiții prealabile pentru intrarea într-un stat membru (de exemplu, plata unei taxe de intrare, prezentarea documentelor care dovedesc că persoana în cauză se află în activitate) în statul membru în cauză).

Toți lucrătorii transfrontalieri ar trebui să poată obține un permis special pentru a traversa zona relevantă, indiferent de locul lor de reședință. Dacă sunt în vigoare restricții în acest sens, Austria trebuie să explice obiectivul legitim urmărit de măsură, precum și proporționalitatea și caracterul adecvat al măsurii.”