Austria: Karl Nehammer, Anunt de ULTIMA ORA dupa Masurile UE Luate pentru Schengen, Romania

Austria Karl Nehammer Anunt ULTIMA ORA Masurile UE Luate Schengen Romania

Austria, prin cancelarul Karl Nehammer, face o serie de anunturi extrem de importante, cu privire la masurile pe care Comisia Europeana le-a luat in weekend pentru Schengen, ele ajutand si Romania, iar asta deoarece Giorgia Meloni, Ursula Von der Leyen si Mark Rutte, au semnat cu Tunisia un foarte important acord privind gestionarea migratiei ilegale.

Austria ne spune, prin vocea lui Karl Nehammer, ca acest acord este unul extrem de bun, cerut de multa vreme de guvernul de la Viena, el reprezentand calea corecta pentru reducerea migratiei ilegale in UE, creand deasemenea o intarire a relatiilor cu tarile din Africa, pentru reducerea migratiei pe continentul European.

Austria vrea intelegeri separate si cu alte tari din care provin foarte multi migranti, iar Comisia Europeana pregateste intelegeti cu Egipt si Maroc, doua tari prin care trec foarte multi migranti, iar daca Spatiul Schengen va avea redusa presiunea pusa de migrantii ilegali, aderarea Romaniei ar trebui sa fie permisa de Karl Nehammer, poate chiar in anul 2023.

“Austria cere acest lucru de mult timp și aceasta este calea corectă pe care o urmează Comisia. Este nevoie de o situație de “câștig – câștig”, ceea ce înseamnă că țările nord-africane trebuie să beneficieze de intrarea într-un parteneriat cu Europa. Potrivit informațiilor din cercurile UE, Uniunea Europeană dorește să încheie acorduri similare cu Egiptul și Marocul ca și cu Tunisia.

Un reprezentant de rang înalt al UE, a declarat luni că nu este vorba de a oferi guvernelor nord-africane un “cec în alb” cu privire la modul în care trebuie să trateze migranții. Mai degrabă, acordurile relevante ar trebui să includă și o serie de contracte cu ONG-urile și instituțiile ONU.”