Ministerul Apararii: SCHIMBARE pentru Armata Romana de ULTIMA ORA, Informarea pentru Toti Romanii

Ministerul Apararii SCHIMBARE Armata Romana ULTIMA ORA Informarea Toti Romanii

Ministerul Apararii anunta o schimbare extrem de importanta pentru Armata Romana, informarea de ultima ora adusa in atentia a milioane de romani din toata tara are in vederea numirea unui comandat nou pentru Direcția Hidrografică Maritimă „Comandor Alexandru Cătuneanu”, o ceremonie fiind organizata zilele trecute.

Ministerul Apararii explica mai jos importanta acestui eveniment care a avut loc in Romania, oferind deasemenea detalii si cu privire la comandorul care conduce de acum aceasta directie, si puteti vedea mai jos toate informatiile importante legate de schimbarea produsa pentru Armata Romana de catre MApN.

“Numirea unui nou comandant la Direcția Hidrografică Maritimă „Comandor Alexandru Cătuneanu” a organizat vineri, 14 iulie, la sediul din Constanța, ceremonia militară cu ocazia primirii comenzii și drapelului de luptă al unității de către comandorul Lucian Grigorescu. În perioada 2002-2011, comandorul Lucian Grigorescu a participat la numeroase misiuni internaționale pe mare.

Atât cu navele militare românești, cât și ca reprezentant al Forțelor Navale Române la bordul navelor partenerilor străini, în Marea Neagră și în Marea Mediterană. În anul 2010, a fost primul ofițer român numit la Statul Major al Operației EUNAVFOR ATALANTA, în Regatul Unit al Marii Britanii, pe funcția de ofițer de operații navale, unde a avut un rol important în luare deciziei care a salvat viața a zece marinari, dintre care și un român, de la bordul unei nave comerciale care tranzita bazinul mediteranean.

În perioada 2012-2015, a fost Reprezentantul României la Centrul de Excelență pentru Operații Multinaționale Întrunite de pe Mare (CJOS COE), la Norfolk în Statele Unite al Americii, în cadrul Serviciului Planuri și Politici Strategice. Pe durata mandatului, a planificat și a coordonat prima vizită istorică a Șefului Statului Major al Forțelor Navale la sediul NATO din SUA.

Precum și vizitele directorului executiv al CJOS COE și unuia dintre locțiitorii șefilor Forțelor Navale ale SUA în România, la instituții importante din conducerea țării și sistemului național de apărare. Ulterior, până în anul 2016 a desfășurat activități în cadrul Serviciului Relații Internaționale al Statului Major al Forțelor Navale.

Unde a sprijinit toate vizitele și angajamentele internaționale ale Șefului Statului Major al Forțelor Navale, iar în perioada 2016-2017 a activat în cadrul Grupului de analiză strategică combinată la Comandamentul Central al SUA, ca ofițer de acțiune și analiză strategică, unde a condus echipa de planificare și a coordonat comunitatea română militară și civilă din Tampa, Florida.”