Germania: Anuntul de ULTIMA ORA ce poate BLOCA Aderarea Romaniei la Schengen in 2023

Germania Anuntul ULTIMA ORA poate BLOCA Aderarea Romaniei Schengen 2023

Germania poate bloca aderarea Romaniei la Schengen in cursul anului 2023, iar asta pentru ca un anunt oficial de ultima ora, facut de catre guvernul de la Berlin, aduce in atentie faptul ca deocamdata tara nu este de acord cu noile reguli ale pactului de azil din Uniunea Europeana, si incearca sa obtina schimbari pentru prevederile acestuia.

Germania nu este de acord ca la granitele Uniunii Europene, in tari terte, sa fie retinute persoanele care depun cereri de azil, daca vorbim despre femei cu copii, minori singuri, si nu doar atat, insa Spania a propus un set de reguli diferit, cu care multe tari sunt de acord, iar acum guvernul de la Berlin incearca sa le schimbe opiniile.

Germania nu pare dispusa sa adopte un pact de azil care sa fie contrar dorintelor sale, iar asta este o problema foarte mare pentru Romania, de a carei aderare la Schengen in 2023 depinde adoptarea noului pact privind azilul, insa guvernul de la Berlin poate bloca totul, desi a promis ca ne va sustine ambitiile privind aderarea.

“Regulamentul propus este încă supus revizuirii în cadrul Guvernului Federal. Deoarece guvernul federal s-a abținut de la votul pentru așa-numita Ordonanță de instrumentalizare în decembrie 2022, se acordă o privire deosebit de critică asupra reglementărilor privind situațiile de instrumentalizare cuprinse în Ordonanța de criză.

Deoarece guvernul federal s-a abținut de la votul pentru așa-numita Ordonanță de instrumentalizare în decembrie 2022, se acordă o privire deosebit de critică asupra reglementărilor privind situațiile de instrumentalizare cuprinse în Ordonanța de criză. Potrivit Oficiului Federal pentru Migrație și Refugiați (Bamf), aproximativ 150.000 de persoane au solicitat azil în Germania pentru prima dată în prima jumătate a acestui an.”