3 ATENTIONARI Meteo si Cod NOWCASTING, de ULTIMA ORA, ANM pe 23 Iulie 2023 in Romania

3 ATENTIONARI Meteo Cod NOWCASTING ULTIMA ORA ANM 23 Iulie 2023 Romania

3 atentionari meteo si un cod nowcasting, de ultima ora, ale ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, au fost emise pe 23 iulie 2023 in Romania, ele aducand in atentia noastra o serie de fenomene meteorologice de vreme severa care vor afecta mai multe regiuni din tara.

ANM vorbeste mai jos despre canicula cu temperaturi de pana la 37 de grade, ele afectand anumite regiuni din tara, in timp ce in altele vorbim despre ploi torentiale in cantitati de pana la 35 l/mp, care vin impreuna cu descarcari electrice si grindina, dupa cum puteti vedea si mai jos.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 23 iulie.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Duminică valul de căldură se va menține în sudul teritoriului, unde local va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 24 iulie.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Luni (24 iulie) valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial estul țării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade.

Notă: Marți valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara, iar miercuri va persista la intensitate mare în sudul, estul și parțial în centrul țării.

COD GALBEN!

Data emiterii : 23-07-2023 ora 12.

Valabil de la : 23-07-2023 ora 12:50 până la : 23-07-2023 ora 14:00.

In zona : Județul Giurgiu: Roata de Jos, Ghimpați, Găiseni, Izvoarele, Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Bucșani, Letca Nouă, Răsuceni, Vedea, Clejani, Putineiu, Găujani, Toporu, Mârșa, Gogoșari;

Județul Teleorman: Alexandria, Zimnicea, Videle, Orbeasca, Botoroaga, Țigănești, Drăgănești-Vlașca, Bragadiru, Poroschia, Mârzănești, Blejești, Ștorobăneasa, Pietroșani, Conțești, Cervenia, Gălăteni, Băbăița, Mereni, Poeni, Vitănești, Măgura, Gratia, Frăsinet, Izvoarele, Brânceni, Năsturelu, Frumoasa, Siliștea, Smârdioasa, Cosmești, Talpa, Scurtu Mare, Bujoru, Sârbeni, Moșteni, Purani, Bujoreni, Răsmirești, Crevenicu;

Se vor semnala : averse care vor acumula peste 20…35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.