Ministrul Educatiei: Masurile de ULTIM MOMENT pentru Toate Scolile, Hotarari in Baza Legilor Educatiei

Ministrul Educatiei Masurile ULTIM MOMENT Toate Scolile Hotarari Baza Legilor Educatiei

Ministrul Educatiei a decis sa faca doua anunturi extrem de importante cu privire la masurile de ultim moment, care vor fi luate pentru toate scolile din Romania, iar asta deoarece Ligia Deca spune ca se fac investitii substantiale pentru ca elevii sa beneficieze de cele mai bune conditii in care sa invete in unitatile educationale.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre respectarea prevederilor noilor Legi ale Educatiei, dar si despre ceea ce urmeaza sa ceara la rectificarea bugetara care va avea loc in perioada urmatoare, astfel ca vorbim despre hotarari in baza carora elevii se vor bucura de o experienta educationala mai buna.

“Am anunțat, astăzi, la sediul Partidului Național Liberal, ceremonia de semnare a primelor contracte de finanțare destinate dotării unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe cu mobilier, laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare, ateliere de practică și echipamente IT. Aceasta va avea loc miercuri, 26 iulie, la Palatul Victoria. Vorbim, în total, despre peste 5.600 de unități de învățământ și de unități conexe beneficiare.

Finanțarea este asigurată prin investițiile aferente din Planul Național de Redresare și Reziliență. Alocarea financiară a apelului este de peste 1 miliard de euro, fiind poate cea mai mare de acest tip în infrastructura școlară. Evenimentul de miercuri reprezintă un angajament puternic din partea Guvernului, dar și a comunităților locale că vom face tot ceea ce ne stă în putere pentru a oferi cele mai bune dotări pentru procesul educațional.

Ne vom asigura, astfel, că reforma adusă de legile educației este dublată de o infrastructură modernă în școlile din țara noastră. Trebuie să subliniez că aceste investiții nu sunt unice, vor mai urma contracte care vizează laboratoare inteligente în licee, campusurile de învățământ dual și achiziția de microbuze școlare, tot în contextul investițiilor PNRR.

Astfel, în următorii ani, vom vedea în fiecare sală de clasă, laborator sau atelier de practică o diferență în bine pentru copiii și tinerii noștri. La rectificarea bugetara vom cere toate fondurile necesare pentru cresterea salariilor, asa cum a fost ea agreata dupa perioada grevei, prin ordonantele de urgenta.

Vom cere si toate sumele ce decurg din masurile pentru Legile Educatiei, care vor intra in aplicare din luna septembrie, in asa fel incat tot ceea ce inseamna functionarea sistemului de invatamant, sa se desfasoare in bune conditii. Am avut repetate discutii la Ministerul Finantelor, si vom face toate demersurile necesare. M-am angajat si ma angajez sa lupt pentru o finantare corespunzatoare si pentru salarii decente si motivante pentru cadrele didactice.”