Ministrul Muncii: Hotarari de ULTIMA ORA pentru Pensiile si Salariile a Milioane de Romani

Ministrul Muncii Hotarari ULTIMA ORA Pensiile Salariile Milioane Romani

Ministrul Muncii a facut in mod oficial o serie de anunturi cu privire la hotararile de ultima ora legate de salariile si pensiile a milioane de romani, iar asta pentru ca in urma unei discutii avute de Simona Bucura Oprescu cu o delegatie a Bancii Mondiale, s-au stabilit pasii care trebuie urmati pentru a se aproba viitoare plati prin PNRR.

Ministrul Muncii vorbeste deasemenea si despre discutia pe care a avut-o cu ambasadorul SUA in Romania, dar si despre masurile necesare in continuare pentru aderarea la OCDE, plus ceea ce se intampla in cazul azilelor groazei, un scandal urias care afecteaza un numar extrem de mare de persoane acum.

“Am avut astăzi o întâlnire constructivă cu o delegație a Băncii Mondiale condusă de către Anna Akhalkatsi – Country Manager România, temele de discuție fiind pensiile, salarizarea în sistemul bugetar și protecția socială. Am făcut o radiografie a momentului și am discutat aplicat despre ce avem de făcut pentru a ne atinge obiectivele care, în principal, vizează reformele în cele trei domenii amintite mai sus.

Legea pensiilor reprezintă o prioritate. Reafirm că pachetul de #pensii de serviciu/pensii din sistemul public va fi gata în timp util pentru ca România să transmită cererea de plată 3 din PNRR. #Salarizarea în domeniul public este un alt subiect important, preocuparea mea principală fiind aceea de a asigura în primul rând echitate. Pe legea salarizării există deja trei variante de lucru, iar Banca Mondială face estimări de impact bugetar.

La final, toate cele trei variante vor fi prezentate Coaliției și Comisiei Europene pentru o decizie în consecință. Nu în ultimul rând, am abordat teme legate de #protecția_socială și am subliniat o dată în plus că lucrăm la o reformă a sistemului pentru a oferi o protecție reală și eficientă persoanelor vulnerabile. O urgență a momentului o reprezintă un nou sistem de avizare-verificare în teren a centrelor sociale.

Am avut o discuție foarte bună în această dimineață cu Excelența Sa Kathleen Kavalec, ambasadoarea #SUA în #România, despre combaterea traficului de persoane și promovarea femeilor în #politică și nu numai. Am participat în această dimineață la ședința prezidată de premierul Marcel Ciolacu, pentru verificarea stadiului în care se află reformele necesare aderării României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Am tăiat în carne vie şi, acolo unde vom găsi nereguli, vom continua să facem lucrul acesta, dar având foarte mare grijă. Unu – ca de fiecare dată să punem interesul persoanei, şi mă refer la beneficiar, la vârstnici, înainte.”