Volodimir Zelenski le Cere Alesilor Ucrainei sa Lucreze pentru Cetateni

Volodimir Zelenski face publica o cerere extrem de surprinzatoare, insa ea ii vizeaza pe alesii Ucrainei, iar asta pentru ca le vorbeste in mod direct, si le cere acestora sa lucreze in favoarea cetatenilor tarii, si nu in interesul propriu, asa cum ar face unii dintre ei.

Volodimir Zelenski explica mai jos ceea ce se intampla din acest punct de vedere, iar cererea pe care presedintele Ucrainei o lanseaza are la baza curajul foarte important pe care-l au soldatii tarii sale, ei luptand fara frica impotriva armatei ruse de peste 1 an.

“Milioane de ucraineni, zi după zi, zi după zi, sunt concentrați maxim pe un singur lucru. Nu pe tine, nu pe propriile tale dorințe, ci pe protecția statului și a vieții. Dar, din păcate, unora li se pare că războiul este undeva departe de ei. Ca și cum domul Radei Supreme, sau pereții unor birouri de acolo sau o listă a unor puteri s-ar putea închide din realitate.

Nimeni nu va ierta deputaților, judecătorilor, „comitetelor militare” sau oricăror alți funcționari pentru că s-au opus statului. Pentru unii există insule și stațiuni în timpul războiului, pentru cineva sunt câștiguri în „oficiul militar”, pentru cineva sunt mită în instanțe. Pentru orice funcționar public, aceasta este o trădare a principiilor statului, este o trădare a intereselor publice.

Când cauți arme pentru stat în zilele noastre, când toată atenția este să ai artilerie, au fost rachete, au fost drone, când vezi constant, simți constant ce forță morală au câștigat pentru Ucraina soldații noștri, oamenii noștri, care fac tot posibilul și imposibilul pentru a câștiga și păstra libertatea, apoi orice trădare internă, orice „plajă” sau orice cauză de îmbogățire personală la cel mai mic interes al Ucrainei. Furie. Tine minte asta.

Vreau ca toți deputații, toți funcționarii să mă audă acum. Trebuie să lucrați în Ucraina și pentru interesele poporului ucrainean. Le sunt recunoscător acelor deputați care sunt cu adevărat implicați în interesele statului.

Iar cei care se gândesc cum să petreacă mai mult timp în străinătate și caută călătorii de afaceri „profitabile” astfel încât să poată fi combinate cu afaceri, cu prietenii sau „plajele” – nu vei fi așa.”