James Webb: Telescopul Spatial Surprinde ULUITOARE Imagini care au Surprins Cercetatorii

James Webb Telescopul Spatial Surprinde ULUITOARE Imagini Surprins Cercetatorii

James Webb, telescopul spatial in care omenirea isi pune toate sperantele pentru descoperirea secretelor universului care pana acum ne-au fost ascunse, a reusit sa surprinda o serie de imagini uluitoare. Vorbim despre imagini in legatura cu care cercetatorii de la ESA ne spun ca James Webb le-a surprins pentru a arata cum se formeaza unele dintre stelele care exista in vastul univers, oamenii de stiinta avand foarte multe de analizat in legatura cu ele.

James Webb a surprins in imagini o pereche de stele numita Herbig-Haro 46/47, ele fiind in plina formare la aproximativ 1,470 ani lumina fata de Pamant, si monitorizarea lor este extrem de importanta. In centrul imaginii de mai jos sunt cele doua stele pe care James Webb le-a surprins, ele fiind inconjurate de o varietate de materiale care stau la baza formarii lor, acestea fiind captate in procesul de formare si aruncate din nou in univers.

James Webb: Telescopul Spatial Surprinde ULUITOARE Imagini care au Surprins Cercetatorii

James Webb Telescopul Spatial Surprinde ULUITOARE Imagini Surprins Cercetatorii formare stele
Imagine cu formarea unor stele, surprinsa de catre telescopul James Webb. FOTO: NASA/ESA/CSA.

James Webb a surprins imaginea aceasta in format alb-negru, iar cercetarorii care au vizualizat primele informatii, au adaugat si toate culorile pentru a evidentia diversele regiuni ale zonelor de formare ale stelelor. Culorile diferite folosite pentru imagine arata si cele mai vechi, sau mai recente, materiale care au fost aruncate in univers in procesul de formare al celor doua stele, James Webb dezvaluind un proces pe care putini au ocazia de a il vedea.

“Pentru a găsi perechea de stele tinere, urmăriți vârfurile de difracție roz și roșu strălucitor din imagine până când ajungeți în centru: stelele se află în pata alb-portocaliu. Sunt îngropați adânc într-un disc de gaz și praf care le alimentează creșterea pe măsură ce continuă să câștige masă. Discul nu este vizibil, dar umbra sa poate fi văzută în cele două regiuni întunecate, conice, care înconjoară stelele centrale.”

James Webb ne aduce acum in atentie un proces care dureaza mii si mii de ani de zile, iar asta pentru ca el este foarte important pentru formarea si existenta universului, telescopul spatial dezvaluind premiera, dupa premiera. James Webb continua sa fie folosit foarte intens de catre oamenii de stiinta de la ESA pentru a vedea tot ceea ce se intampla in intregul univers, iar dezvaluirile usnt istorice, dar vor continua in acelasi ritm in viitor.

James Webb a fost asamblat in decursul a zeci de ani, si urmeaza sa fie folosit timp de zeci de ani, pentru a dezvalui multe dintre secretele universului, care pana acum ne-au fost tinute secrete.