Catalin Predoiu: Masurile IMPORTANTE Luate pentru Securizarea Granitelor Romaniei

Catalin Predoiu Masurile IMPORTANTE Luate Securizarea Granitelor Romaniei

Catalin Predoiu a anuntat ca a avut astazi o intalnire importanta cu reprezentantii Politiei Romane, dar si cei ai Politiei de Frontiera, scopul fiind luarea unor masuri pentru securizarea granitelor Romaniei, atat din cauza razboiului din Ucraina, cat si prin prisma aderarii la Schengen in anul 2023.

Catalin Predoiu vorbeste mai jos despre ceea ce a decis sa faca pentru ca procesul sa fie unul de succes, si unele dintre deciziile care au fost luate in mod oficial din acest punct de vedere, asa ca ramane de vazut in ce masura vor fi toate aceste masuri benefice pentru romanii din toata tara.

“În calitate de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, m-am întâlnit, astăzi, alături de secretarii de stat, chestorul general Bogdan Despescu și chestorul principal de poliție Mihai Necula, cu reprezentanții conducerilor Poliției Române și Poliției de Frontieră. În cadrul întâlnirii, am exprimat aprecierea mea pentru activitatea desfășurată de cele două instituții și am subliniat importanța intensificării eforturilor noastre pentru a crește gradul de siguranță al cetățenilor români.

Un aspect esențial pe care l-am adus în discuție a fost integritatea polițiștilor, care reprezintă un pilon de bază pentru atingerea obiectivelor instituționale. În acest sens, am fost ferm în privința necesității unei politici de toleranță zero față de orice formă de derapaj. Împreună cu conducerea MAI, am transmis prioritățile noastre de acțiune pentru perioada imediat următoare.

Concentrându-ne pe combaterea traficului de droguri și de persoane, asigurarea siguranței traficului rutier și consolidarea măsurilor pentru securizarea frontierelor. Colaborarea cu agențiile europene și cu statele vecine va fi esențială pentru sincronizarea acțiunilor de combatere a migrației ilegale și pentru asigurarea unui trafic fluent prin punctele de trecere a frontierei.

Am solicitat în mod expres consolidarea acțiunilor de combatere a criminalității organizate și am subliniat nevoia unei riposte eficiente împotriva grupărilor infracționale. De asemenea, am acordat o atenție deosebită prevenirii și combaterii faptelor cu violență, cu accent pe creșterea gradului de siguranță pe străzi. În relația cu cetățenii, am subliniat importanța profesionalismului și a solicitudinii din partea polițiștilor.

Iar gradul de încredere pe care îl au oamenii în MAI este o confirmare a modului în care angajații își îndeplinesc cu responsabilitate obligațiile de serviciu. În cadrul discuțiilor, am reafirmat sprijinul pentru procesul de digitalizare și pentru reforma instituțională, atât în ceea ce privește legislația din domeniul nostru de activitate, cât și în privința reorganizării structurale. Am abordat, de asemenea, proiectele majore aflate în implementare, cum ar fi sistemul digital de monitorizare a traficului.”