Germania: Olaf Scholz CRITICAT Dur, Cereri de ULTIMA ORA cu Impact pentru Schengen, Romania

Germania Olaf Scholz CRITICAT Dur Cereri ULTIMA ORA Impact Schengen Romania

Germania se confrunta la ora actuala cu o serie de probleme extrem de serioase, iar cancelarul Olaf Scholz intra in centrul atentiei lumii intregi, totul din cauza faptului ca este criticat din interiorul tarii, dupa ce orasele au inceput sa-si atinga limitele din cauza numarului mare de migranti care ajung in ultima perioada pe teritoriul german, din diverse locatii.

Germania este una dintre tarile care a acceptat in ultimul an un numar extrem de mare de migranti, fie ca a fost vorba despre ucrainieni, sau despre cei din Orientul Mijlociu si Africa, iar stabilitatea Schengen este pusa in discutie din cauza numarului mare de oameni care intra si cer azil in tara, Olaf Scholz fiind criticat de oficialii unui oras din tara din cauza situatiei actuale.

Germania este una dintre principalele sustinatoare ale Romaniei cand vine vorba despre aderarea la Schengen, insa criticile dure impotriva lui Olaf Scholz ar putea lasa Romania fara un aliat foarte puternic in ceea ce priveste aderarea la Schengen, dar foarte multe depind de capacitatea tarii de a mai primi migranti in viitor.

“Ne-am atins limitele atunci când vine vorba de absorbția și îngrijirea migranților. În ultimele câteva luni am ajuns din ce în ce mai mult la limitele receptivității noastre. Integrarea oamenilor care au venit de la primul val de refugiați și reîntregirea lor familială nu a avut succes până în prezent.

În plus, există o lipsă de bani și suficient personal didactic și de sprijin. Consiliul municipal a cerut, așadar, returnarea solicitanților de azil respinși, extinderea țărilor de origine sigure pentru a include statele Maroc, Tunisia, Algeria și Georgia și ca frontierele externe ale UE să fie mai sigure.”