Marcel Ciolacu: Decizii Radicale de ULTIM MOMENT, si Masurile de care se TEMEAU Romanii

Marcel Ciolacu Decizii Radicale ULTIM MOMENT Masurile care TEMEAU Romanii

Marcel Ciolacu a anuntat in mod oficial o serie de decizii radicale, de ultim moment, care au fost luate de catre Guvernul Romaniei in urma unor sesizari extrem de serioase, el confirmand destituirea unor functionari publici importanti din Mures, unde a fost gasit un nou azil de batrani cu probleme grave.

Marcel Ciolacu vorbeste deasemenea mai jos despre problema schimbarilor climatice, dar mai important, despre masurile fiscale care vor fi luate prin doua Ordonante de Urgenta, care vor fi publicate saptamana viitoare, si de care multa lume se temea de ceva vreme, ele urmand a impune masuri extrem de serioase.

“Instituțiile statului care nu funcționează trebuie desființate. Sistemul de control și sistemul de autorizare trebuie regândite. Am văzut cu toții ce s-a întâmplat la Mureș. Le mulțumesc ONG-urilor care au descoperit acest lucru și le sunt recunoscător pentru intervenția lor. Au salvat vieți. Știm foarte bine că, sub coordonarea prefecților și a subprefecților, s-au făcut controale timp de o lună de zile.

Din câte am înțeles, AJPIS controlase acest centru cu o zi sau două înainte și spusese că nu e nicio problemă. Doamna ministru al Muncii a luat decizia de a face comisie disciplinară conform legii și a fost destituită persoana care a condus AJPIS. În această dimineață am avut o discuție cu vicepremierul și ministrul de Interne, domnul Cătălin Predoiu, și am dispus eliberarea din funcție atât a prefectului, cât și a subprefectului.

Provocările climatice din ultima vreme, cu fenomene meteo care se produc foarte rapid și au potențial devastator, ne obligă să ne gândim la soluții și mecanisme noi. Din fericire aici, la Tulcea, autoritățile locale s-au implicat imediat astfel încât pericolul a fost înlăturat. Însă în alte zone ale țării situația a fost într-adevăr dramatică. De aceea, nu mai putem fi doar reactivi, trebuie să investim masiv în zona de prevenire, de alertare timpurie a autorităților locale și a populației, mai ales în zonele de risc.

Luni o să fie o întâlnire cu ministrul Finanțelor, și mai mult ca sigur că săptămâna viitoare, până joi, o să venim cu proiectul în transparență, și dacă putem și în ședința de Guvern. Sunt două componente. Vom veni în primul rând cu OUG în ceea ce privește sistemul bugetar și economiile din sistemul bugetar, și unde să punem stop risipei banilor.

Cea de-a doua ordonanță, mult discutată, cea cu venituri mai mari din PIB, din colectare. Așteptăm și de la ANAF o prezentare cu ce s-a întâmplat în această perioadă. Este evident că este o scădere a veniturilor și din cauza scăderii consumului și a producției industriale.”