AVERTIZARE NOWCASTING Meteorologica ANM de ULTIMA ORA pe 30 Iulie 2023 in Romania

AVERTIZARE NOWCASTING Meteorologica ANM ULTIMA ORA 30 Iulie 2023

Avertizarea meteorologica nowcasting a Administratiei Nationale de Meteorologie, de ultima ora, pentru 30 iulie 2023 in Romania, aduce in imediata atentie a romanilor o serie de fenomene meteo de vreme severa care vor afecta multiple regiuni din tara noastra, dupa cum puteti vedea chiar acum si mai jos.

ANM vorbeste in mod oficial despre aparitia cetii, care va afecta deplasarile in toate regiunile vizate, iar asta pentru ca vizibilitatea va fi redusa pana la chiar si sub 50 de metri in anumite regiuni, astfel ca meteorologii spun ca am putea avea probleme in deplasarile pe care le vom face.

COD GALBEN!

Data emiterii : 30-07-2023 ora 7.

Valabil de la : 30-07-2023 ora 7:25 până la : 30-07-2023.

In zona : Zona depresionară a județului Harghita , respectiv zona localităților: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.