Ministrul Sanatatii: Reactia de ULTIMA ORA Anuntata dupa un Caz GRAV in Romania

Ministrul Sanatatii Reactia ULTIMA ORA Anuntata dupa Caz GRAV Romania

Ministrul Sanatatii are in mod oficial o reactie de ultima ora dupa un caz foarte grav care s-a inregistrat in Romania, iar asta pentru ca le vorbeste oamenilor despre situa intalnita la spitalul din Urziceni, acolo unde o tanara a fost obligata sa dea nastere unui copil pe trotuar in afara spitalului, deoarece spitalul nu avea medic ginecolog de urgenta.

Ministrul Sanatatii explica mai jos ceea ce ar trebui facut in aceasta situatie, cerand in mod oficial demiterea directorului medical al spitalului de la Urziceni, dar si alte masuri foarte importante, iar asta pentru ca situatia impune luarea unor masuri radicale la ora actuala, ceva ce nu ar trebui ignorat.

“Chiar dacă nu stă în puterea mea, consider că o demisie de onoare sau o demitere managerului acestei unități medicale de către primarul din Urziceni, ca urmare a acestui eveniment scandalos, eu cred că este și morală și potrivită. Fac un apel public și aș vrea să facem cu toții acest apel de fiecare dată când avem ocazia către întreg pesonalul medical să acorde asistență medicală cu empatie și cu grijă tuturor pacienților.

Am vazut imaginile de la Urziceni. Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie şi vom pune la dispoziţie toate informaţiile pe care le avem, precum şi măsurile care au fost luate în cazul în care ele se impun. Săptămâna începe cu o nouă viaţă!

În această dimineaţă, în jurul orei 6,00, echipajul 97 al SAJ Ialomiţa, substaţia Urziceni, a asistat la naştere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetiţe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra, pentru profesionalism şi implicare! P.S. – Aş atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total şi nepăsare.

Pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanţa. Un caz cu happy end, dar nu toate se pot încheia aşa. La data de 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu, în urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o femeie care naşte în curtea unei unităţi medicale.

Faptele privesc săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către personalul medical. S-a constituit echipa de cercetare la nivelul subunităţii, fiind efectuate verificări în legătură cu aspectele semnalate.”