Austria: Hotararile de ULTIMA ORA ale lui Karner foarte Dure pentru Schengen si Romania

Austria Hotararile ULTIMA ORA Karner Dure Schengen Romania

Austria a confirmat iar prin ministrul de interne Gerhard Karner o serie de hotarari de ultima ora, care au menirea de a inaspri si mai mult situatia in ceea ce priveste spatiul Schengen, dar si Romania, iar asta pentru ca la Viena se vrea o reducere si mai drastica a numarului de persoane care intra in tara si cer azil.

Austria intentioneaza in viitorul nu foarte indepartat sa inasptreaza si mai mult ceea ce se intampla din punct de vedere al reducerii imigrantilor ilegali, astfel ca va exercita presiuni la nivel european, pentru ca de la Comisia Europeana sa vina masuri care sa protejeze Schengen, chiar daca Romania ar putea avea de suferit.

Austria nu este prima, sau ultima, tara care vrea sa implementeze masuri dure in ceea ce priveste migratia, insa Gerhard Karner a fost cel care a votat cu veto pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, astfel ca tot de la el trebuie sa vina si un vot de aprobare a aderarii pentru tara noastra.

“Austria va continua să înăsprească frâna de azil și, de asemenea, va continua să exercite presiuni la nivel european pentru a impulsiona implementarea măsurilor adoptate, a spus ministrul de Interne. Numai cu o protecție consecventă a frontierelor externe, proceduri de azil la frontiera externă și proceduri în țări terțe poate fi posibilă înăsprirea frânei de azil nu numai în Austria, ci și în toată Europa.

Pentru deportări, ministrul de Interne înființase în urmă cu un an „Task Force on Out of State Expulsations”. Grupul nostru de lucru este responsabil pentru aplicarea consecventă. Printre altele, am efectuat 650 de verificări de focalizare cu poliția în prima jumătate a anului.”