Ministerul Apararii: Armata Romana in Centrul unor Anunturi de ULTIMA ORA cu Decizii IMPORTANTE!

Ministerul Apararii Informarea Oficiala ULTIMA ORA Armata Romana Romani

Ministerul Apararii aduce in centrul atentiei romanilor o serie de anunturi foarte importante cu privire la Armata Romana, iar asta pentru ca vorbeste mai jos despre ceea ce urmeaza sa fie realizat in cursul acestei zile de catre IGSU pentru transportarea a 90 e pompieri din Grecia catre Romania, dupa interventiile realizate acolo.

Ministerul Apararii explica in mod oficial mai jos ce se intampla cu misiunea DSU, in baza hotararii CNSU, dar separat de asta vorbeste inclusiv despre faptul ca tara noastra, impreuna cu Portugalia, a predat misiunea de Politie Aeriana deasupra Tarilor Baltice, catre Italia, in cursul zilelor trecute, dupa cum puteti vedea si mai jos.

“Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat efectuarea unor misiuni de transport vineri, 4 august, cu o aeronavă C-130 Hercules și cu o aeronavă C-27 J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române, a 90 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care îi vor schimba pe colegii lor din modulul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure dislocat deja de țara noastră în Republica Elenă.

Solicitarea de executare a misiunii a fost făcută de Departamentul pentru Situații de Urgență, în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. La întoarcerea din Atena, aeronavele vor aduce în țară 92 de pompieri care au acționat pentru stingerea incendiilor recente de pădure din Grecia. România și Portugalia au predat Italiei conducerea misiunii de Poliție Aeriană sub comandă NATO în Țările Baltice.

România și Portugalia au predat Italiei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marți, 2 august, în Baza Aeriană din Šiauliai, Lituania, conducerea celei de-a 63-a rotații a misiunii de apărare a integrității spațiului aerian al Țărilor Baltice, desfășurată sub comandă NATO.
Cele două națiuni aliate au lucrat împreună, timp de patru luni, din aprilie până în iulie, detașamentul român asigurând misiunea de Poliție Aeriană Întărită, iar detașamentul portughez misiunea de Poliție Aeriană.

În cadrul ceremoniei de predare – primire (Hand over – Take over), comandorul Cosmin Vlad, comandantul detașamentului românesc „Carpathian Vipers”, și maiorul Tomás Virgílio, comandantul detașamentului portughez, au predat, în mod simbolic, aliaților italieni Cheia Spațiului Aerian Baltic.

Cheia reprezentând un simbol și o garanție a angajamentului NATO de a asigura protecția și integritatea statelor membre în fața oricărei posibile amenințări aeriene. La activitate au luat parte comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite din cadrul Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți ai Ambasadei României la Vilnius, ai Comandamentului Aerian Aliat (AIRCOM) și ai Italiei, Lituaniei și Portugaliei.”