Italia: URGENTE Cereri pentru Comisia Europeana si Schengen, Aderarea Romaniei in Discutie

Italia URGENTE Cereri Comisia Europeana Schengen Aderarea Romaniei Discutie

Italia face in mod oficial o serie de cereri urgente catre Comisia Europeana, pentru Spatiul Schengen, iar asta deoarece in atentia forurilor de la Bruxelles aduce faptul ca este nevoie de o schimbare majora in politica de migratie, pentru garantarea drepturilor oamenilor, si asigurarea faptului ca acestia sunt tratati cu demnitate oriunde in UE chiar de acum.

Italia face aceste cereri prin Antonio Tajani, ministrul sau de externe, acesta afirmand faptul ca persoanele care cauta siguranta in Europa sunt exploatate de catre traficantii de persoane, si tratate in mod brutal de catre fortele de frontiera ale anumitor tari, Comisia Europeana trebuind sa intervina pentru ca situatia sa se imbunatateasca radical.

Italia vine cu aceste cereri pentru asigurarea faptului ca in Spatiul Schengen ajung doar persoane care sa nu puna in pericol tarile in care ajung, ceea ce poate ajuta intr-o foarte mare masura la aderarea Romaniei, insa desigur ca este nevoie si ca aceste idei sa fie acceptate la Bruxelles, si sa se ia masuri serioase in baza lor, in final.

“Acum avem multe femei și bărbați în fața noastră, care sunt noii migranți. Uneori reprezintă o preocupare, dar trebuie să ne amintim întotdeauna că sunt oameni. Demnitatea persoanei trebuie să fie în centru. Trebuie să lucrăm pentru a promova migrația regulată, pentru a acorda drepturi celor care vin în Europa noastră.

Si, în același timp, trebuie să luptăm cu cei care organizează traficul de persoane. Avem nevoie de angajamentul întregii Europe pentru aceasta. Trebuie să îi împiedicăm pe cei care caută o viață diferită să fie exploatați de traficanții de oameni, care sunt aceleași oameni care fac trafic cu droguri și arme.”