Ministrul Muncii: Hotararea de ULTIMA ORA Anuntata pentru Pensiile a MILIOANE de Romani

Ministrul Muncii Hotararea ULTIMA ORA Anuntata Pensiile MILIOANE Romani

Ministrul Muncii a anuntat in mod oficial o hotarare de ultima ora pentru pensiile a milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia oamenilor este adus faptul ca acestea urmeaza sa fie platite mai devreme anul acesta de catre autoritati, mai exact pana in data de 11 august, conform informatiilor actuale.

Ministrul Muncii explica mai jos faptul ca a avut deasemenea discutii cu partenerii sociali pentru a reforma salarizarea in domeniul bugetar, inclusiv in domeniul apararii, astfel ca vorbim despre schimbari extrem de importante cu care se va confrunta Romania in cursul urmatorilor ani de zile.

“Am avut astăzi o nouă întâlnire cu partenerii sociali pentru a discuta reforma din domeniul salarizării. Continuăm astfel #dialogul – de această dată cu domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale – pentru o #lege a salarizării cât mai echitabilă. Consultarea în manieră tripartită (Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, sindicate, ministerele de linie) este foarte importantă, deoarece doar împreună putem găsi cea mai bună variantă de diminuare a inechităților și de asigurare a sustenabilității cheltuielilor.

Îmi doresc ca în urma unui dialog constant cu partenerii #sociali să rezulte o lege a salarizării care să contribuie în mod real la creșterea calității vieții cetățenilor români. Am avut o primă întâlnire cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în #România, doamna Ramona Chiriac, care m-a asigurat de întreaga sa disponibilitate în #parteneriatul pentru reformele prevăzute în #PNRR. Revizuirea legislației în domeniul pensiilor, precum și în cel al salarizării reprezintă prioritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Am avut astăzi o primă întrevedere bilaterală, în format online, cu ministrul Muncii și Protecției Sociale din Republica #Moldova, Alexei Buzu. L-am asigurat pe omologul din Republica Moldova de întreaga mea deschidere în ceea ce privește sprijinul în vederea aderării la Uniunea Europeană, inclusiv prin schimb de experiență și bune practici.

Având în vedere zilele libere din perioada 12 -15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună. Astfel, achitarea acestor drepturi se va face în avans după cum urmează.

Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1 – 11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august. Drepturile persoanelor cu #dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit. Alte beneficii, precum #alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, se plătesc în perioada 8-10 august.”