Nicolae Ciuca Anunta o Sesiune Extraordinara a Parlamentului pentru Pensiile Speciale

Nicolae Ciuca Anunta o Sesiune Extraordinara a Parlamentului pentru Pensiile Speciale

Nicolae Ciuca anunta o sesiune extraordinara a Parlamentului Romaniei pentru pensiile speciale, iar asta pentru ca decizia luata de catre CCR cu privire la legea anterioara impune modificarea acesteia pentru a respecta Constitutia Romaniei, iar acest lucru se va intampla in curand.

Nicolae Ciuca explica mai jos pasii pe care urmeaza sa ii ia in perioada urmatoare pentru ca legea sa fie respectata, asa ca ramane doar sa vedem in ce masura tot ceea ce auzim acum va si fi pus in practica, si cand va fi convocata sesiunea extraordinara a Parlamentului Romaniei.

Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede, pentru ca întreg textul actului normativ să se încadreze în limitele constituționale.

Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili coordonatele unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care vom reexamina această lege și o vom modifica astfel încât să respecte decizia Curții Constituționale.

Vom corecta fără întârziere aspectele semnalate de judecătorii Curții, pentru că de această lege depinde îndeplinirea unui jalon important din Planul Național de Redresare și Reziliență, condiție necesară pentru a accesa fondurile europene.