AVERTIZARILE Meteorologice de ULTIMA ORA, NOWCASTING, ANM pentru Romania in 10 August 2023

AVERTIZARILE Meteorologice ULTIMA ORA NOWCASTING ANM Romania 10 August 2023

Avertizarile meteorologice de ultima ora nowcasting ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru Romania in 10 august 2023, aduc in atentia a milioane de romani o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata, care vor afecta mai multe regiuni din tara noastra, dupa cum puteti vedea si mai jos.

ANM explica mai jos faptul ca in zonele mentionate vor fi intalnite averse in cantitati de pana la 40 l/mp, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului, dar si grindina, astfel ca ni se recomanda cu tarie sa fim foarte atenti in toate deplasarile pe care urmeaza sa le facem in aceasta perioada.

Atenționare nowcasting COD GALBEN!

Data emiterii : 10-08-2023 ora 19.

Valabil de la : 10-08-2023 ora 19:20 până la : 10-08-2023 ora 20:30.

In zona : Județul Mureş: Miercurea Nirajului, Acățari, Gălești, Păsăreni;

Se vor semnala : averse care vor acumula peste 20…35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 10 august, ora 10 – 10 august, ora 20.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…60 km/h) și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Astfel de manifestări vor fi izolat și în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.