Ministrul Mediului: Noi Anunturi Oficiale de ULTIMA ORA, ce se Intampla pentru Romania Acum!

Ministrul Mediului Noi Anunturi Oficiale ULTIMA ORA Intampla Romania Acum

Ministrul Mediului face un extrem de important anunt oficial pentru milioanele de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca aduce in atentia oamenilor producerea de energie din surse regenerabile, participand la o intalnire a organizatiei patronale a producatorilor de energie de acest gen, cu mai multe detalii disponibile acum mai jos.

Ministrul Mediului explica faptul ca Romania are o capacitate mare de producere a energiei regenerabile, in momentul de fata fiind instalate capacitati care pot produce 2000 MW, facute cu investitii de aproximativ 3 miliarde de euro, insa exista surse pentru investitii mai multe in anii urmatori, daca exista companii interesate.

“Ministrul Mircea Fechet, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu Organizația PATRES (Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România). Aceasta reunește peste 100 de producători de energie din surse regenerabile cu putere instalată totală de aproximativ 2000 MW, care reprezintă investiții în sectorul energetic din România de aproximativ 3 miliarde de Euro. Subiectele discutate în cadrul întâlnirii au vizat oportunități de finanțare pentru producătorii de energie verde, precum și modificările legislative necesare în acest sector energetic.

„Producerea de energie regenerabilă este o șansă pentru România și avem capacitate mare de instalare a unor astfel de sisteme. Prin programul Casa Verde Fotovoltaice, finanțăm în acest an panouri în valoare de 1,75 miliarde de lei, ceea ce va presupune o putere instalată de aproape 1 gigawat. Acest buget poate asigura finanțare pentru aproximativ 87.000 de locuințe care vor avea panouri instalate.

Ne dorim ca acest program să continue în fiecare an, astfel încât să avem astfel de surse nepoluante de energie verde pe cât mai multe case și să fim o țară cu energie din ce în ce mai verde”, a declarat ministrul Mircea Fechet, în cadrul întâlnirii. Ministrul Mircea Fechet a participat astăzi la Ploiești, la cea de-a cincea conferință regională de promovare a Campaniei Naționale „Reciclăm în România”.

La eveniment au mai participat Dumitru Tudone, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova și Mircea Roșca, deputat în Parlamentul României, reprezentanți ai autorităților locale, ai instituțiilor subordonate ale MMAP, experți în problemele de mediu și în domeniul reciclării deșeurilor din Regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia.

Conferința moderată de Mihai Drăgan – director Direcția Comunicare MMAP, a avut ca speakeri parteneri de cheie în demersul nostru de a promova o politică de prevenire a generării deșeurilor și de integrare a unor măsuri eficiente de gestionare a acestora, precum: Raul Pop – page – manager programe Asociația ECOTECA – Colectia de Verde, Dragoș Călugăru – director general Organizația ECOTIC, Anca Marinescu – Corporate Affairs&Public Relations Manager RetuRO SGR, Petrișor Negoiță – Head of Sales divizia PET Green Group GREEN TECH și Ionuț Georgescu – fondator Fepra.”