Ministerul Economiei: Romaniei Anuntati Oficial despre Deciziile IMPORTANTE Luate de Guvern

Ministerul Economiei Romaniei Anuntati Oficial Deciziile IMPORTANTE Luate Guvern

Ministerul Economiei a decis sa-i anunte in mod oficial pe toti romanii cu privire la deciziile extrem de importante care au fost luate de catre Guvernul Romaniei pentru ca mediul de afaceri sa poata prospera, dar sa aiba si un cuvant de spus cand vine vorba despre modificarile fiscale la care se lucreaza la ora actuala.

Ministerul Economiei vorbeste mai jos si despre un ghid special pentru romanii care isi petrec vacanta de vara la mare, iar asta pentru ca incearca sa ii ajute sa nu cada in plasa comerciantilor care nu sunt tocmai ghidati pentru a le vrea binele, ci din contra, incearca sa obtina bani prin orice fel de metode.

“În prag de minivacanță, pe litoralul nostru se anunță zile pline de soare și distracție! Pentru a ne asigura că experiența voastră este una cât mai plăcută, lansăm „Ghidul Turiștilor Responsabili – #BeachEdition”! Ghidul a fost creat pentru a vă oferi o privire succintă asupra drepturilor turiștilor și responsabilităților legale ale operatorilor economici care administrează plajele autorizate din România.

Dacă întâmpinați situații neplăcute sau observați abateri în timpul minivacanței, vă încurajăm să ne informați aici: https://shorturl.at/kqAW8. Părerea voastră contează și contribuie la menținerea plajelor în condițiile optime, prevăzute în legislație! PS: Mulțumim tinerelor din cadrul Programului Oficial de Internship al Guvernului României, care activează în echipa de comunicare a #MEAT, pentru contibuția valoroasă adusă la crearea ghidului.

#MEAT susține dialogul constructiv cu mediul de afaceri și își dorește să fie un partener activ și implicat pentru partenerii din industrie. În acest sens, Lucian-Ioan Rus, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, împreună cu Răzvan Pîrcălăbescu, directorul de cabinet al ministrului au primit ieri, 08.08.2023, vizita reprezentanților Asociației Berarii României.

Pentru a analiza impactul pe care o creștere excesivă a accizei la bere îl poate avea asupra companiilor din sectorul producției de bere, dar mai ales asupra încasărilor la bugetul de stat. Discuția s-a axat pe o comparație între contextul european și intern privind nivelul accizelor și pe impactul asupra veniturilor bugetare, cererii și producătorilor din sectorul producției de bere.

Lucian-Ioan Rus, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, împreună cu Răzvan Pîrcălăbescu, directorul de cabinet al ministrului, au avut ieri, 08.08.2023, consultări cu reprezentanții Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare (ANBR), parte a dialogului guvernamental cu mediul de afaceri. În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte ce țin de reglementarea cadrului fiscal pentru industria băuturilor răcoritoare cu zahăr în contextul noilor ajustări fiscale analizate de Guvern.”