Marcel Ciolacu: Armata Romana in Centrul unui Anunt de ULTIMA ORA Transmis Tuturor Romanilor!

Marcel Ciolacu Armata Romana Centrul Anunt ULTIMA ORA Transmis Tuturor Romanilor

Marcel Ciolacu pune Armata Romana in centrul unui foarte important anunt de ultima ora despre care ar trebui sa stie milioane de oameni, iar asta pentru ca ne vorbeste in mod oficial despre ceea ce a realizat statul roman pentru sustinerea Fortelor Navale Romane, in special in contextul razboiului din Ucraina.

Marcel Ciolacu explica mai jos faptul ca Guvernul Romaniei a crescut alocarea bugetara pentru aparare, asa cum cere si NATO, dar si ca el va face tot posibilul pentru ca Armata Romaniei sa primeasca toate dotarile de care are nevoie pentru a-si desfasura activitatea si a asigura protectia granitelor Romaniei.

“Aș spune că astăzi, la mai bine de un an și jumătate de la invazia total incorectă a Federației Ruse în Ucraina, rolul României ca partener NATO în această regiune a Mării Negre a căpătat o importanță și mai mare. Nu doar în ceea ce privește alternativele energetice ale Uniunii Europene, după sistarea relațiilor comerciale cu Federația Rusă, ci, mai ales, în asigurarea culoarelor de tranzit pentru exporturile de cereale din Ucraina.

Ai ca poziție cheie în strategiile de securitate ale NATO, pentru consolidarea de fapt al Flancului Estic al Alianței. În toate aceste aspecte, Forțele Navale Române au avut și vor avea în continuare o contribuție semnificativă pentru securitatea României și a partenerilor noștri din spațiul Nord-Atlantic. De aceea, în calitate de prim-ministru al României, datoria mea este de a asigura resursele necesare pentru înzestrarea și modernizarea Forțelor Navale Române.

Dar și pentru pregătirea militarilor din aceste structuri, care asigură apărarea națională și a întregii regiuni. În acest sens, după cum știți, alocarea bugetară pentru apărare a crescut din acest an la 2,5% din PIB. Vă asigur că vom menține acest nivel și în anii următori, indiferent de provocările economice pe care le vom întâmpina. Este un angajament major și necesar în actualul context geo-strategic în care ne aflăm!

Pe de altă parte, știu foarte bine că, oricât de mulți bani am aloca de la Guvern, oricât de multe echipamente s-ar achiziționa prin Ministerul Apărării pentru înzestrarea Forțelor Navale Române, obiectivele de securitate națională și euro-atlantică nu pot fi îndeplinite fără contribuția celui mai important factor, respectiv factorul uman.

Nimic din ceea ce ne propunem să facem în acest domeniu nu s-ar putea realiza fără aportul oamenilor, al marinarilor, care activează în aceste structuri militare. Marinarii români sunt cei care pun în mișcare toate aceste resurse și le organizează în așa-numita forță navală, care constituie o componentă din ce în ce mai importantă a sistemului nostru de apărare națională.”