Ministrul Economiei: Noua Organizatie Infiintata in Mod Oficial, Anuntul IMPORTANT pentru Romania!

Ministrul Economiei Noua Organizatie Infiintata Mod Oficial Anuntul IMPORTANT Romania

Ministrul Economiei anunta in mod oficial infiintarea unei noi organizatii importante, despre care ar trebui sa stie romanii, iar asta pentru ca in atentia lor este adusa Organizatia de Management al Destinatiei “Statiunea Mamaia Nord”, ea fiind avizata ca asociatie de utilitate publica de catre Ștefan-Radu Oprea.

Ministrul Economiei vorbeste mai jos despre importanta acestei organizatii din Romania, iar asta pentru ca ea are menirea de a promova statiunea Mamaia pentru a atrage mai multi turisti in cursul anilor urmatori, ceva ce desigur ca va contribui intr-o foarte mare masura la cresterea veniturilor pentru localitate.

“Luni, 14 august a.c., Organizația de Management al Destinației „Stațiunea Mamaia Nord” a fost avizată ca asociație de utilitate publică de către ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Prezent la Năvodari, ministrul Ștefan-Radu Oprea a semnat avizul de înființare a Organizației de Management al Destinației (OMD) „Stațiunea Mamaia Nord” și l-a înmânat primarului orașului Năvodari, Florin Chelaru.

„Îmi doresc să promovăm turismul românesc și cred că putem reuși doar printr-o conlucrare bună între instituțiile statului, inclusiv cele de control, și reprezentanții mediului de afaceri și desigur, noi, echipa de la Ministerul Economiei, Antreprenoritaului și Turismului. Guvernul României și-a asumat atragerea tuturor fondurilor prin PNRR alocate organizațiilor de management al destinației.

În total, vorbim despre 10 milioane de euro, dintre care 8 milioane de euro pentru dezvoltarea OMD-urilor (pe proiecte de infrastructură menite să sporească accesibilitatea, sustenabilitatea și dezvoltarea destinațiilor) și încă 2 milioane de euro pentru digitalizarea destinațiilor turistice și elaborarea strategiilor de dezvoltare și marketing turistic”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

„Am demarat înființarea OMD Stațiunea Mamaia Nord încă din anul 2021, însă modificările legislative ulterioare ne-au pus în situația de a relua anumite etape procedurale. Dar, cel mai important, astăzi am primit oficial, din partea domnului ministru Ștefan Radu Oprea, avizul Ministerului Economiei și Turismului pentru înființarea OMD Stațiunea Mamaia Nord, ceea ce înseamnă că stațiunea noastră de suflet are de acum toate pârghiile pentru a se dezvolta și a crește. OMD Stațiunea Mamaia Nord înseamnă, în primul rând, oficializarea parteneriatului puternic dintre operatorii din turism de pe litoral și Primăria Năvodari.

Suntem o singură echipă de acum, deciziile le luăm împreună și avem ca obiectiv comun realizarea unui turism la cele mai înalte standarde. OMD Stațiunea Mamaia Nord înseamnă, în egală măsură, accesul la fonduri europene pe care Primăria, ca autoritate publică locală, nu le putea accesa. Vor fi mulți bani europeni care vor ajunge în dezvoltarea stațiunii, de la infrastructură, modernizarea spațiilor publice, promovare și până la organizarea de evenimente.”, a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.”