Ministrul Educatiei: Noile Anunturi de ULTIM MOMENT ce Vizeaza Elevii din Scoli si Romanii!

Ministrul Educatiei Noile Anunturi ULTIM MOMENT Vizeaza Elevii Scoli Romanii

Ministrul Educatiei a publicat 2 noi anunturi extrem de importante care vizeaza elevii din scoli, dar si romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca intr-o prima faza, Ligia Deca vorbeste despre cei peste 33.900 de candidati care s-au inscris pentru sustinerea examenului de Bacalaureat 2023, in a doua sesiune din acest an.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre marinarii Frotelor Navale ale Armatei Romane, iar asta pentru ca le aduce un omagiu pentru munca pe care o depun in mod constant pentru a proteja granitele Romaniei, iar asta deoarece vorbim despre o necesitate, in special in contextul razboiului din Ucraina.

“Peste 33.900 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii examenului național de bacalaureat 2023 în a doua sesiune organizată în acest an. Probele scrise încep la ora 9:00, accesul candidaților în săli fiind permis până la ora 8:30. Examenul se va desfășura în 137 de centre, după următorul calendar: 16 august: Limba și literatura română – proba E.a) 17 august: Proba obligatorie a profilului -proba E.c).

18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d); 21 august: Limba și literatura maternă – proba E.b). Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (26 – 28 august), vor fi comunicate în data de 29 august.

La mulți ani tuturor celor care şi-au pus viața şi cariera în slujba marinei militare şi civile! De 121 de ani, pe 15 august, odată cu Sărbătoarea Sfintei Maria, care este și protectoarea marinarilor, România îşi arată prețuirea față de toți cei care îşi fac datoria pe mările şi oceanele lumii sub pavilion tricolor, civili sau militari deopotrivă. Tot astăzi, comemorăm eroii căzuți la datorie pe mare.

În timpul anilor mei de studiu din cadrul Universității Maritime din Constanța, am avut privilegiul să înțeleg în profunzime valorile şi importanța acestui domeniu vital, atât din perspectivă comercială, cât şi din punct de vedere militar. Am văzut îndeaproape cât de importante sunt devotamentul și munca personalului navigant pentru protejarea granițelor noastre.

Am descoperit rolul esențial pe care îl au cei ce fac parte din echipajele vaselor comerciale în economie. Mulțumesc tuturor celor care au marea ca profesiune de credință pentru sacrificiile făcute alături de familiile lor și, nu în ultimul rând, pentru inspirația pe care o oferă tinerei generații. La mulți ani Marinei Române şi Forțelor Navale! Bun cart înainte!”